Tegnap délelőtt 11 órakor szolíd ünnepség kezdődött az agárdi hajókikötő bejáratánál.

A 2003-ban elhunyt kiemelkedő sportvezető, dr. Springer Ferenc szobrát avattuk fel családtagjainak, barátainak, tisztelőinek jelenlétében.

Az égiek ragyogó napsütést, a vitorlázók becses háttért biztosítottak az ünneplők számára. Az ünnepség szónokai személyes hangvételű emlékezéseikben csöndes leltárt adtak egy életműről, amelynek középpontjában mindig a Velencei-tavi vízisport és a tókörnyék felemelése állott.

Idén, szinte napra pontosan most ünnepli a Velencei-tavi Vízisport Szövetség megalakulásának 50 éves évfordulóját. 1961 őszén Springer Ferenc hívta életre a Szövetséget, amelynek évtizedei alatt a Velencei-tó a vitorlázás, majd a kajak-kenu és az evezés utánpótlás-nevelő fellegvárává vált. Kiváló versenyzők indultak innen országos és nemzetközi eredmények és elismertség felé.

A Velencei-tavi Sportiskola és klubjaink -hasonlóan az országos közállapotokhoz- ma komoly gondokkal, a túlélésért küzdenek. A jubileum alkalmával összegyűlő sportolók közös élménye generációtól függetlenül, hogy Agárdnak mekkora szerepe volt versenyeredményeikben, serdülő és ifjú éveink értelmes célokkal-programokkal való kitöltésében. dr. Springer Ferenc -szerencsés kortársainknak Feri bácsi- az egyik, ha nem a legjelentősebb az agárdi sportvezetők között, akinek ezt köszönhetjük.

A jelenlegi nehézségek ellenére, mint egykori versenyzők, sokan és töretlen hittel bízunk benne, hogy Agárd vízisportja újra felível és a kezdeti évtizedeknek a nagy elődök által lefektetett szilárd alapjait és eredményeit építi tovább.

A Springer család:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Springer_Ferenc


Forrás: http://www.fuzi-haz.hu/hu/szoboravatas-agardon