Első állomásához érkezett a világ legkeményebb vitorlásversenye

A Groupama sailing team legénysége, fedélzetén legendás kapitányukkal, Franck Cammas-szal kiválóan teljesített a regatta első fordulójában.

November 5-én indult útjára a Volvo Ocean Race földkerülő vitorlásverseny 2011-2012-es évadának első szakasza, a spanyolországi Alicantéból megcélozva a dél-afrikai Fokvárost. A népszerű vitorlásverseny során az indulók az emberi teljesítőképesség határán, 8 hónapot töltenek majd a tengeren, hogy vitorlásukkal kemény küzdelem árán, három óceánt (Atlanti, Indiai, Csendes) és öt kontinenst érintve átszeljék a Földet. A csapatok számára hatalmas felkészülést igényelt a rendkívüli megmérettetés, ugyanis hosszú időszakon át aktív küzdelmet kell folytatniuk a fedélzetre csapó hullámokkal, rideg időjárással, vagy éppen az embertelen hőséggel.

Az első szakasz eredményei alapján a Groupama sailing team csapata nehéz kezdés után sikeresen vette az akadályokat és tegnap este 24 nap, négy óra és 28 percnyi embert próbáló versenyt követően harmadikként ért a célba. A hosszú küzdelem során nem volt idő a lazításra, hiszen a verseny 24 órás aktív munkát és figyelmet igényelt.A versenyzők számára koránt sem ért véget a kihívás, hiszen december 10-én folytatják útjukat Fokvárosból, Abu Dhabi felé.

A verseny további részleteiről itt olvashat:

http://www.cammas-groupama.com/en/Volvo-Ocean-Race/race/cartography.jsp#




A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: Paul Todd