Vadnai Jonatán 33. helyen végzett a 210 fős új-zélandi OP VB mezőnyben

Az új-zélandi Napierben zajló OP Világbajnokságon végeredményt hirdettek, 48 nemzet 210 verenyzője közül Vadnai Jonatán a 33. helyen végzett – amely az európai mezőnyben 9. helyet jelent! -, ezzel hozva a világbajnokságokon az eddigi legjobb magyar OP-s eredményt is.



Vadnai Péter beszámolója:

Az utolsó napon már nem tudtak futamot rendezni, mert a 7-8 csomós szél ellenére a 25m-es áramlásban már nem tudtak időben felérni az első bójáig (30 perc limit), így 11 érvényes futam után hirdettek világbajnokot. Az új bajnok Kimberli Lim(SIN), aki rossz kezdés után fantasztikus hajrával győzött.

Jonatán végig egyenletesen vitorlázott, minden szélben tudott az elejével menni. Sajnos neki ez az első VB-je volt, s ez egy kicsit hátrány volt a nála tapasztaltabb és idősebb versenyzőkkel szemben. Jonatánnak még két éve lenne ebben a hajóosztályban, de kinőtte, s reméljük, hogy az itt megszerzett tudását Laser 4.7-ben kamatoztatni tudja.

Az időjárás változatos volt, sokszor nehéz körülmények (hullámzás, áramlás) között zajlottak a futamok. Sokszor estig voltak a vízen. Ezek ellenére nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, a szervezők mindent megtettek, hogy mindenki jól érezze magát.

Gratulálunk!

Eredmények:

op-vb-vegeredmeny-2011.pdf

Vadnai Péter beszámolója: Az utolsó napon már nem tudtak futamot rendezni, mert a 7-8 csomós szél ellenére a 25m-es áramlásban már nem tudtak időben felérni az első bójáig (30 perc limit), így 11 érvényes futam után hirdettek világbajnokot. Az új bajnok Kimberli Lim(SIN), aki rossz kezdés után fantasztikus hajrával győzött. Jonatán végig egyenletesen vitorlázott, minden szélben tudott az elejével menni. Sajnos neki ez az első VB-je volt, s ez egy kicsit hátrány volt a nála tapasztaltabb és idősebb versenyzőkkel szemben. Jonatánnak még két éve lenne ebben a hajóosztályban, de kinőtte, s reméljük, hogy az itt megszerzett tudását Laser 4.7-ben kamatoztatni tudja. Az időjárás változatos volt, sokszor nehéz körülmények (hullámzás, áramlás) között zajlottak a futamok. Sokszor estig voltak a vízen. Ezek ellenére nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, a szervezők mindent megtettek, hogy mindenki jól érezze magát.


Forrás: byc.hu