Hétfőn kezdődött a Rolex Miami OCR, az olimpiai hajóosztályok második versenye a világkupa sorozaton.

Idén sajnos kicsit kevesebben érkeztek, mint tavaly, hiszen a legtöbb egységnek csak 1 választása volt, hogy európán kívül hova menjenek és értelemszerűen a perth-i világbajnokságon vettek részt inkább, így a mezőny nagy részét most az amerikai kontinens versenyzői teszi ki. Míg tavaly 716 versenyző érkezett 53 országból, idén ez 41 nemzet 529 versenyzőjére apadt.

Magyar érdekeltség idén sajnos nincs, az eddig olimpiai kvótát szerzők közül Gádorfalvi Áron nem rég érkezett haza Ausztráliából, Detre Diána hamarosan európában folytatja az edzőtáborozást, míg Berecz Zsombor ma utazik el a kanári szigetekre szintén edzőtáborozni.

A verseny első napján gyönyörű, napos idő és 12 csomós szél fogadta a versenyzőket, ám ez a délután folyamán rohamosan gyengült és a 470eseknek, finneknek csak 1 futamot sikerült tartani. A többi osztályban megtartották a 2, illetve a 49ernek a 3 tervezett futamot.

A második nap szerencsére kitartott a szél, így a 3 osztály be tudta pótolni az elmaradt futamokat a 8-11 csomós, folyamatosan erősödő szélben.


Képek


Eredmények


Fotó: Daniel Forster, Rolex