Malakka-szoros, hárman egy mérföldön belül!

Ott hagytuk abba, hogy elrajtolt a mezőny Maléban. Sajnos a rendezők a harmadik szakasz második felének (ez már önmagában nagyon vicces) rajtját képtelenek voltak közvetíteni élőben. Az ún. livestream oldalon, ahol az élő videónak kellett volna futnia, mindössze a VOR irányító-központot mutatták, amin sokan felhúzták magukat.




Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

Nem csak ez váltott ki felháborodást a rajongókból, hanem az ún. ’stealth zone’ (nevezzük rejtett zónának) is, amely darabokra szaggatta az előzetesen kitűzött szakaszokat az esetleges kalóztámadások miatt, pedig hány perverz szurkoló örült volna, ha a vitorlázóknak kalózokkal kell megvívniuk hajójukért és életükért.

Utólag aztán kiderült, hogy túl sokat nem vesztettünk a rajttal, mert az első 1300 mérföld többnyire sebességi verseny volt az észak-keleties szélben. Persze meg kell említeni, hogy a Telefonica hajóján a rajt után nem sokkal elszállt a CodeZero eleje, ami megállásra kényszerítette a csapatot, de a spanyol brigád egy remek húzással a legészakibb pozíciót foglalta el a hosszú keleti menetelésben és átvette a vezetést a szakasz legkritikusabb pontja, a Malakka-szoros előtt.


Itt rövid kitérő következik: A

Malakka-szoros

805 kilométer hosszú

tengerszoros



a

Maláj-félsziget



és az

Indonéziához



tartozó

Szumátra




sziget



között, a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonala. A szoros más veszélyeket is rejt magában:


A kereskedelmi hajózási csatornában 34 ismert hajóroncs fekszik, köztük olyanok is, amelyek az

1880-as években

süllyedtek el, és a keskeny és sekély csatornában ezek kockázatot jelentenek a hajókra. Kockázatot jelent a barna

köd

is, amelyet a

Szumátrán

évente dúló bozóttüzek okoznak. Az ilyen ködben a látótávolság 200 méterre is csökkenhet, emiatt a hajóknak a nagy forgalom ellenére is le kell lassítaniuk. A 2000-es években még jelentős volt a kalózkodás is, de napjainkra szinte teljesen eltűnt ez a jelenség. (Wikipedia)




Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

A verseny valójában itt kezdődött, ugyanis a Telefonica, a Camper és a Puma egymás nyakán tartotta a kést. A Groupama csak pár mérföldre maradt le, de még az Abu Dhabi is lőtávolon belül volt. Mike Sandersonék, akiket hazavárnak a szakasz végén Sanyába, pedig tulajdonképpen már itt kipontozódtak, amiben talán közrejátszhatott az is, hogy eddig még nem sikerült szakaszt befejezniük, ám az érthető óvatosság nem tesz jót a versenyüknek. Persze a szakasznak még koránt sincs vége.

A Telefonica olvasta a legjobban a hektikus időjárási helyzetet és 10 mérföldre nyújtotta előnyét. A youtube-os videóhírekből pedig az sejlik, hogy a Camper érzi legpocsékabbul magát, mert kétszer is nagy hátrányt szedtek össze beszorulva felhők által okozott szélcsendes zónákba. Eközben a Groupama ügyesen lelépte a Pumát a szoros közepéről indított támadásban, a Camper pedig kockázatos módon elhagyta a mezőny többi tagját és ma éjjel teljesen beragadt a partok alatt az időközben őt utolérő Abu Dhabival karöltve. Reggelre a Telefonica, a Groupama és a Puma összezárt (egyetlen mérföldön belül hárman) és most 7 csomóval húzzák a negatívot a part felé, ahonnét azt a szelet remélik, amellyel a Camper-Abu Dhabi páros 16 csomóval „ront rájuk”, már ha 30 mérföld távolságról ezt lehet annak nevezni. A VOR sereg eleje most tart a szoros felénél, amely innét szűkül csak be igazán (úgy 20-30 mérföld szélesség), így a víz kevesebb lehetőséget ad a taktikázásra.

Így állnak most:

http://www.volvooceanrace.com/en/racetracker/rdc.html


*Frissítés:

Vasárnap éjjel és hétfő reggel nagyot szakított a 4-5.  helyezett Camper és Abu Dhabi és hátrányuk mindössze 13 mérföldre redukálódott. A Puma is az éjszaka királyának érezheti magát, hiszen az ő hátrányuk is már csak 4 mérföld a vezető kettősfogathoz képest.


Fotó: Amory Ross/PUMA Ocean Racing és Nick Dana/Abu Dhabi Ocean Racing



Forrás: VOR