Befejeződött az Orfűn rendezett Téli Kupa sorozat.

Gyönyörű időben 2012.03.17-én, szombaton rendeztük az öt versenyből álló versenysorozat.

utolsó eseményét, nyolc E/IOM és három MM versenyző részvételével. DNy-Ny irányú változó erősségű szél, folyamatos napsütés jellemezte a napot. A szél próbára tette a versenyzők tudását és türelmét is, mivel a tavat övező hegyek, dombok irányából fújva, jelentős horizontális és vertikális turbulencia jellemezte, azaz minden irányban örvénylett.



Sokszor két egy méteren belül lévő hajó között is jelentős sebesség és beállítás volt szükséges. Ha valamikor, hát most sokat segített a széljelző. Ezen a versenyen új versenyzőt is üdvözölhettünk F5-E kategóriában Wéber Viktor személyében, aki egy saját maga készítette Triple Crown hajóval érkezett a versenyre.



Jó hangulatú tíz start során kipróbálhattuk az új vitorlákat, beállításokat és sokat tettünk azért, hogy elkerüljük a „szezon eleji formát” ami a versenyszezon eleji versenyeken a jellemző szokott lenni.



A sorozatot öt versenyre terveztük melyből a negyediket, amelyik februárra esett, a tó befagyása miatt nem tudtuk megrendezni, így összesen a négy verseny alapján hirdettünk eredményt, amelyet az alábbi táblázatok tartalmazzák. A táblázatokból kitűnik, hogy összesen huszonegy versenyző használta ki a rendezők által biztosított lehetőséget.



VÉGEREDMÉNY:

telikupa2011.pdf