A március 15-i hosszú hétvégén tartották a 2012-es Laser Európa Kupa sorozatnak első versenyét a szlovéniai Koperben, melyre 18 magyar egység érkezett.

A verseny elég nagy tömeget vonzott, hiszen több, mint 200 versenyző nevezett a regattára a három osztályban. Sajnos a széllel nem volt szerencséje sem a rendezőknek, sem a versenyzőknek, hiszen a 3 versenynap alatt a Standardnek 3, míg a Radiálnak és a 4.7-nek csak 1-1 futamot sikerült befejezni.

Első nap mindenkinek halasztással kezdődött, majd 3 óra után kialakult a szél és minden hajóosztálynak sikerült 1 futamot rendezni, sőt a Standardeknek még 2-t is. A többieknek sajnos már túl gyenge volt a szél a versenyzéshez, így őket már el se rajtoltatták, sőt a Standardeket is befuttatták már a második cirkáló szakasz végén.

Miután mindenki elpakolt, átöltözött és megvacsorázott, egy koncert várta a versenyzőket a városban.

Szombat reggel 10-kor már mindenki vízen volt, csak a szél nem érkezett meg. 3 óra körül megint jött valami szél, de sajnos túl instabil volt, így nem lehetett futamot rendezni aznap.

Vasárnap ugyanúgy kezdődött mint az eddigi két nap, vízen várakozás, de dél elött nem sokkal megjött a déli szél és minden hajóosztály megkezdte a futamait. A Standardek még éppen be tudtak futni, amikor leszállt a köd és a rossz látási viszonyok miatt a Radiálnak és a 4.7-nek le kellett lőni a futamát.

Amikor kezdett felszállni a köd, a szél megfordult és az egyik Radiál csoportot sikerült elrajtoltatni, de később a szél ismét instabil lett, így érvénytelenítették a futamot és a versenyt is lelőtték.

A következő Európa Kupa futam jövő hétvégén kezdődik Torboléban, ahol tavaly több, mint 400 versenyző indult és idén se lesznek sokkal kevesebben. A magyar csapat nagy része már Koperből rögtön a Gardára indult.


Eredmények
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Fotó: Jana Pines, Matija Gorjan