És ezt nem csak a megszokottnál melegebb időjárás, hanem a versenyszezon kezdete is jelzi.

A hétvége egyik ilyen produkciója a Micro Magic osztály első ranglista versenye volt Százhalombattán.

A hely nem arról hires, hogy remek vitolrázó vizei vannak, ennek ellenére van egy kis tava, amit éppen ennek az osztálynak találtak ki.

Kicsit lassan melegedett rá mindenki a versenyre, mind rendezői, mind versenyző oldalról, de végül azért összejött 30 hajó, ami kezdésnek igen szép szám.

Az osztály az idei évben tőle kissé független problémával küzd. A nemzetközi osztályelőírás szerint egyetlen cégtől lehet csak bizonyos alkatrészeket megvásárolni. Ilyen például a bulba. De a gyártó legkorábban októberre igérte a szállítást. Tehát gyakorlatilag lehetetlenné téve az idei szezon fejlődését. Ezért olyan döntést hozott az osztály, hogy saját hatáskörben legyártja a bulbákat és az osztályelőírás ide vonatkozó részén módosít. Egyenlőre hazai vonalon, de nyilvánvalóan a nemzetközi szövetségnek is elöbb utóbb problémája lesz a dologból.



Ezen a szép tavaszi napon ez végül senkit nem érdekelt és az időnként bekeményedő szélben két csoportban nyolc futamot sikerült rendezni a gyönyörű napsütésben és időnként embert, modellt próbáló szélben. A házigazda battai modellező klub kitett magáért és a díjkiosztón még tombola húzására is felszólította a versenyzőket.  Azon kívűl egy remek gulyáslevessel is szolgált a naptól szítt versenyzőknek.

A versenyt végül gyengébb kezdés után az osztály aktuális bajnoka Ifj. Csóka László nyerte Bodnár Imre és Forrai Csaba elött.

Ezzel meg is kezdődött a Micro Magic szezon. Legközelebb találkozunk Orfűn április 15-én!

Eredmények hamarosan!