A Fehérszalagot minden évben a Kékszalag előtt 2-3 héttel rendezik meg, éppen ezért úgy is emlegetik, hogy a Kékszalag főpróbája.

Június 16-án reggel szinte alig mérhető 3-5 csomós szélben elrajtolt a Speedy és csapata a népes mezőnyével. Az úgy nevezett trapézos hajók, többtestűek, illetve liberák, mint a Speedy is, a Kékszalag rajtjához hasonlóan elkülönítve rajtoltak el a klasszikus hajóktól. Már a rajteljárás során a gyenge szél miatt jól láthatóan elkezdődött a taktikai csata.




A hajó a déli partot húzta (déli part felé vette az irányt), ami nagyon jó döntésnek bizonyult, hisz a Speedy a kenesei bóját az előkelő 5. helyen vette. Az addig szeszélyes pár csomós szél délire fordult és 10 csomósra emelkedett, így nagyobb tempóra kapcsolt a libera. A siófoki kapu felé krajcolva, a nagyvitorla nyitása közben sajnos a baum hirtelen megreccsent és eltört. Mivel a táv fele még hátra volt, így a csapat úgy döntött, hogy egytestű második helyen ugyan, de kiáll a versenyből. Kikötés utáni közös bográcsozás közben kielemezték a versenyt és a beállításokat.

dsc0094.jpg

dsc0077.jpg

dsc0076.jpg

dsc0056.jpg

cimg8268.jpg