Hétvégén Balatonfűzfőn, a BS-Fűzfő kikötőben sikeresen lezajlott a II. BS-Fűzfő Kupa nagyhajós verseny.

A pénteki nevezéskor „Freibier” és pogácsa állt a versenyzők rendelkezésére, megalapozandó a kellemes hétvégét. Szombat reggel napsütéses és szeles időnek örülhettünk. 24 résztvevő hajón több, mint 80 fő versenyzett az időnként 4-es Beaufort erősségű északi szélben.

A pálya a Balatonfűzfő-Balatonalmádi-Balatonkenese háromszögben került kitűzésre, ahol szoros verseny alakult ki a versenyzők között. Az első futamot abszolútban a Paquita nyerte (Csaba Tamás, Szalóki László, Csatay Gábor, Papp Judit), míg a második futamban, ahol erősebb szél fújt, a Hodács Levente – Jan Gerben Veenstra páros Tornadoja volt a győztes.

A fárasztó verseny után marhapörkölttel és pitével kedveskedtek a szervezők a versenyzőknek, majd az eredményhirdetés következett. A BS Fűzfő Vándorkupát az Összetett Yardstick győztes Pendragon legénysége vihette haza (dr. Kiszely Zsolt, Filó Zsolt, Kiszely Tekla). A Festina által felajánlott értékes órának pedig Kiss László örülhetett, ő volt a szerencsés, akit a résztvevők közül kisorsolt a cég képviselője.

A díjátadás után Egyed Antal zenéjét élvezhette a vendégsereg.

Fényképek:

https://picasaweb.google.com/digitalsport11/2012IIBSFuzfoKupa

Eredmények:


osszesitett-yardstick-eredmeny.xls


abszolut-eredmenyek.xls


ys-i-eredmeny.xls


ys-ii-eredmeny.xls


ys-iii-eredmeny.xls