Vasárnap reggel elrajtolnak a Horváth Boldizsár Emlékverseny vitorlásai

A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében ismét megrendezik a Kékszalag főpróbájaként is emlegetett Horváth Boldizsár Emlékversenyt, amelynek idén a Groupama Garancia Biztosító lesz a névadó szponzora.


Horváth Boldizsár Emlékverseny

A Kékszalagot megelőző próbaversenyre idén is több mint 300 fős mezőnyt várnak, hogy teljesítsék a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyári-öböl – Balatonfüred távot. 2012-ben a híres balatonfüredi orvos, Horváth Boldizsár emlékére megrendezett verseny névadó szponzora a Groupama Garancia Biztosító.

A Groupama Csoport számára a vitorlázás támogatása hosszú múltra visszatekintő és gyümölcsöző történet, hiszen a Csoport évek óta támogatja a földkerülő világrekorder Franck Cammas-t és tehetséges legénységét a Groupama Sailling Team-et, valamint a Groupama Garancia Biztosító tavaly névadó szponzora volt a hazánkban először megrendezésre kerülő F18-as Katamarán Világbajnokságnak is. „A hajózás a vállalat életének szerves részét képezi, hiszen olyan értékeket szimbolizál, amelyeket a biztosító is magáénak vall: a bátorságot, az alkalmazkodási képességet, a megfontolt kockázatvállalást, és a csapatszellemet” – mondta el Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.


Első a biztonság, a vízen is

A sokszor kiszámíthatatlan időjárás miatt a vitorlázás szerelmeseinek, akár versenyszerűen, akár csak hobbiból űzik a népszerű sportot, fontos a megfelelő hajóbiztosítás. Elég csak a tavalyi Kékszalag vitorlás versenyre gondolni, ahol az óriási vihar számos hajót megrongált. „Szerencsére a vitorlázók körében ritkák a személyi sérülések, a hajókat azonban sokszor éri kisebb-nagyobb sérülés. A leggyakoribb baleset az árboctörés, illetve a balatoni hajózás során az alacsony vízszintből ered a legtöbb kár”- mondta el Székely András, a Katamarán Sportegyesület alelnöke.

A megfelelő védelemmel és a közlekedésre vonatkozó szabályok betartásával alapvetően fel lehet készülni a vízi balesetekre, és bár igen sok hasonlóság van a vízi és a szárazföldi KRESZ szabályai között, a vitorlázásban elsősorban a szél iránya a mérvadó.


A hajósok a Groupama Garancia Biztosító által kínált Kishajó Casco biztosítás segítségével felkészülhetnek a vízen történő váratlan eseményekre belföldön és külföldön egyaránt. A szolgáltatás komplex biztosítási védelmet nyújt a hajó számára baleseti kár, rongálás vagy lopás esetén, illetve az utazás során bekövetkezett személyi sérülésekre. „Mivel kezdetét vette az idei hajózási szezon, fontos, hogy előre felkészüljünk az esetleges balesetekre. A szolgáltatás több típusú hajóra is kiterjed, a vitorlás kishajóktól egészen a kajakok és kenuk biztosításáig” mondta el Dr. Máhig Attila, a Groupama Garancia Biztosító nem-életbiztosítási ügyvezető igazgatója.