Július 14-én szombaton az ábrahámhegyi Jégmadár kikötő a házigazdája a Nyugat-Balaton egyik legnépszerűbb regattájának, a TVSK által rendezett XII. Rizling Kupának.

A verseny egyben a héten flottabajnoki rangra emelt Yardstick Trophy YST ötödik fordulója is lesz.



Az idén immáron tizenkettedik alkalommal megrendezett verseny kétségtelenül a nyugati medence egyik legnépszerűbb versenye, amely sok vitorlázó versenynaptárában évről-évre kihagyhatatlan állomás. A Jégmadár kikötőnek csupán egy nagyhajós versenye van évente, de ezen mondhatnánk, hogy kötelező a megjelenés. A verseny tradícióihoz hozzátartozik annak barátságos és családias hangulata, ezen felül a szervezők is minden évben törekednek arra, hogy a Rizling Kupa valóban a vitorlázásról, a versenyzés élményéről szóljon. A verseny rangját tovább emeli, hogy a Yardstick Trophy sorozat állomásaként az indulók immáron a 2012 évi Yardstick Flottabajnoki cím elnyerésért folytatott versengésben is értékes pontokat gyűjthetnek a hétvégén.



Nem kérdés, hogy idén is remek versenyre kerül sor, az előrejelzések szerint ideális időjárás és szél várja majd az indulókat. Érdemes lesz a déli partról is áthajózni a versenyre, hiszen az előnevezések alapján idén is tekintélyes mezőny gyűlik majd össze az északi parti hegy lábainál, miután csütörtök reggelig már több tucat egység adta le előnevezését a versenyre. Azok számára tehát, akik a hétvégén minőségi versenyzésre, barátságos hangulatra és nosztalgikus környezetre vágynak a nyugati medencében a Rizling Kupa az ideális választás.



A regattára pénteken 18-22 óra között lehet nevezni, illetve szombaton 7-9 óra között. A verseny szombaton 11 órakor rajtol. A nevezési díj felnőtteknek 4000.-Ft/fő.



Bővebb információ:


http://www.yardsticktrophy.hu


http://www.jegmadarkikoto.hu

Versenykiírás:

xii-rizling-kupa-sajtokozlemeny.docx