Idén tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre, 2012. július 28-án szombaton az International – Schuller Kupa, amely a nyugat-balatoni régió egyik legpatinásabb regattája.



A klasszikus túraversenynek idén is Balatonboglár ad otthont és a verseny jelentőségét emeli, hogy az esemény keretein belül első alkalommal kerül sor az I. Eurakvilo Regattára, amely a daganatos megbetegedésekből gyógyult gyermekek számára élményterápiás céllal szervezett regatta. A verseny emellett évek óta a Yardstick Trophy versenysorozat része is, így idén a sorozat hatodik állomásként várja a Flottabajnoki címre hajtó versenyzőket is.

Tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre az International – Schuller Kupa, ami a nyugat Balaton egyik legpatinásabb regattájává teszi az eseményt. A versenyzők által egymás között csak Inter Kupának hívott verseny néhány éve már Karsai Lajos Emlékverseny is egyben, amelyen Karsai Lajos barátai, tisztelői és egykori tanítványai is évről-évre elindulnak, hogy ezzel is tisztelegjenek Lajos emléke előtt.

Az idei verseny rangját tovább emeli, hogy az elmúlt három esztendőhöz hasonlóan idén is a – közelmúltban flottabajnoki rangra emelt –  Yardstick Trophy versenysorozat része, így az itt elért helyezésekkel értékes pontokat lehet gyűjteni az év végi elszámoláshoz.


Eurakvilo Regatta a gyógyult daganatos gyermekekért

Idén első alkalommal kerül megrendezésre – a XVII. International-Schuller Kupa befutását követően – az I. Eurakvilo Regatta, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány vitorlásversenye. A hagyományteremtő céllal útjára indított kezdeményezés célja, hogy a versenyprogram keretein élményterápiás céllal, a lelki rehabilitációt elősegítve, egész napos kikapcsolódást biztosítsanak a dél-dunántúli régióban elő, gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás 7 és 18 év közötti gyermekek és családtagjaik részére.

Az I. Eurakvilo Regatta programja már az International – Schuller Kupa ideje alatt kezdetét veszi, hiszen változatos parti programok, kreatív foglalkozások és koncert várja a meghívottakat, a nap során pedig két alkalommal – a Balatoni Hajózási Zrt. és a Yachtparti hajózási vállalkozás jóvoltából – nézőhajó is indul a kikötőből a két verseny megtekintésére.

Az I. Eurakvilo Regattát rövid idő alatt számos vitorlázó biztosította támogatásáról, lehetővé téve, hogy hajójukkal egy rövid pályaverseny keretein belül kóstolhassanak bele a vitorlázás élményeibe a meghívott gyermekek és családtagjaik.

Az I. Eurakvilo Regattán részt vevő hajók toborzásában Bakóczy Kálmán állt a rendezők segítségére, de a program szervezői továbbra is várják azon vitorlázók jelentkezését, akik vállalják, hogy a szombat délutáni program keretében lehetőséget biztosítanak a meghívott gyermekek vitorláztatására. A jelentkezéseket a szervezők előzetesen az

info@compassmagazin.hu

címen várják, vagy a helyszínen reggel 7 és 9 óra között a nevezés helyszínén.

Versenykiírás és program:

http://compassmagazin.hu/versenykiiras/xvii-international-schuller-kupa.html