2012. augusztus 15-én, Balatonfüreden 11 órától ötödik alkalommal került megrendezésre az SOS Gyermekfalu vitorlás bajnokság, melyen mintegy 200 fő SOS Gyermekfaluban felnövő gyermek és fiatal részvételével. 27 önkéntes vitorlás hajó részvételével élhették át a gyerekek a vitorlázás örömét a vitorlástársadalom példanélküli, önkéntes összefogásának köszönhetően.

A példanélküli esemény 27, önként jelentkező vitorlás hajó részvételével valósult meg. A versenypálya a Balatonfüred előtti vízterület volt a Tihanyi apátság alatt. A gyerekek a Balaton legszebb hajóin: a Lilafüreden, a híres Nemere II-n, Infinity-n, Black Magic-, Mozarella-, és Rosa nevű hajókon élvezhették a verseny izgalmait.

A rendezvény főszervezője, Bakóczy Kálmán, a 40-es cirkáló osztály tizenhatszoros magyar bajnoka, hat éve fáradhatatlanul segíti az SOS gyerekeket, legyen szó nyári munkáról, hétvégi programról, vagy akár tengeri bajnokságról.

A gyerekek az összes magyarországi SOS intézményből – Battonyáról, Kecskemétről, Kőszegről, Séből, Lajosmizséről és Szegedről – érkeztek. Az idén nagyon sok olyan új gyermek is érketek, akik most először vehetnek részt ezen a különleges programon. Az ötödik éve megvalósuló jótékony rendezvény hagyománnyá vált, melyre nagyon számítanak az SOS gyermekfalvak lakói, vannak akik más programot mondtak le azért, hogy a vitorlásnapon részt vehessenek.

Az idei vitorlásnap az ERSTE Banknak köszönhetően valósult meg, mely már hosszú évek óta, elkötelezett támogatója az SOS Gyermekfalvakban felnövő gyermekeknek. A rendezvény további támogatói voltak: Magyar Vitorlás Szövetség, Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton, H2O Magazin X-Trame Studio, Korn Ferry International, UNI Hotel és a Tecon SE.










További információ:

Bakóczy Kálmán, Tecon SE

20/964-9789

SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

Mina Krisztina

Mobil: 30/862-1318

E-mail:

krisztina.mina@sos.hu


***


Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa privát alapokon álló, közhasznú szervezet, jelenleg Magyarországon mintegy 350 gyermek és fiatal él a gyermekfalvak gondoskodásában. Az első magyarországi gyermekfalu 26 éve nyitotta meg kapuját Battonyán. Később Kecskeméten, Kőszegen, Szegeden, Lajosmizsén és Sében nyíltak meg családi alapú, hosszú távú gondoskodást nyújtó intézményeink. A magyarországi alapítványmagán adományokból és támogatásokból végzi munkáját.



www.sos.hu


Az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezete, privát alapokon álló, politikai és felekezeti elkötelezettségektől mentes, a világ második legnagyobb gyermekvédelmi civil szervezeteként 132 országában működtet SOS gyermekfalvakat, iskolákat, kórházakat, szociális központokat. 62 évvel ezelőtti alapítása óta gyermekek millióinak nyújt szerető családot, biztonságot és iskoláztatást.


Fotó: Szabó Adrienn



Forrás: sos gyermekfalu