Átrendeződés az élen

Az idei katamarán OB negyedik napjának reggelén 10 csomós szél fújt, ami 10 órára, a kitűzött rajt idejére teljesen leállt. A mezőny tehát egy órás vízi halasztással kezdett, de szerencsére megérkezett a 10-12 csomós nyugati szél. A nap folyamán egyre gyengült, a negyedik futam végére ismét leállt, így a versenyrendezők az utolsó körben pályarövidítéssel befuttaták a mezőnyt.

Az M3 nyílt osztályban ismét négy hajó állt rajthoz a korábbiaktól eltérő felállásban, mert néhány egységet technikai hiba tartott a parton. A papírformának megfelelően mind a négy futamot a 20 lábas carbon katamarán nyerte, Bakonyi József kormányossal és Forgács Zoltán mancsafttal a fedélzeten. A jelenlegi mezőnyben nincs a hajónak ellenfele, így látványos csaták nem zajlottak a vízen. A második helyen minden futamban kiszámíthatóan egyenletes teljesítménnyel Marton Balázs és Székely András párosa futott be. A négy versenynap eredményeként a harmadik helyen Ádám Gábor és dr. László Dániel állnak.Az F18 osztályban végre megtört a tavalyi bajnok egyeduralma, a négy futamból hármat ugyan Váradi-Szabó János és Petheő Tamás nyert, egy futamban viszont Kelemen Tamás és Majthényi Mátyás futottak be az élen. Kasuba István és Jafcsák Szabolcs mai teljesítménye elmaradt az eddigitől, így visszaestek a harmadik helyre. Diószegi Zoltán és Michaletzky Luca számára a dobogó egyre távolabb kerül, bár még így is ők a legjobban teljesítő vegyes páros.

Az eddigi négy nap során 10 futamot rendeztek, holnap lesz az idei országos bajnokság utolsó versenynapja. Délelőtt 10-kor rajtol az első futam, az utolsót viszont legkésőbb délután három óra előtt el kell indítani. Vasárnapra kettes szelet jósolnak, így a kis szélben erős egységeknek még van esélye a végeredményen változtatni.


Forrás: CherryCom