2013-ban is a hegyen kezdődik a vitorlás szezon

A tavalyi hagyományteremtő Dockyard Ski&Sail Challenge sikere egyértelművé tette a szervezők számára, hogy a 2013-as évben a tapasztalatokat hasznosítva ismét megrendezzék a kombinált versenyszámot. Az első versenyen olyan mértékadó nevek is rajthoz álltak, mint Fináczy György, Litkey Farky vagy a későbbi győztes Körtvélyesi Miklós.

A 2013-as év újdonsága, hogy az síelést a március 15-i hétvégén,

a Fundango hagyományos muraui szezonzáró nagyversenyén

a sí kupa futamaival egy időben szervezik meg.  Az edzésre már március 14-én csütörtökön sor kerül, míg a nemzeti ünnepünkön dördül el a startpisztoly az óriás műlesiklás során. Ráadásul a hosszú hétvége még kitűnő hóviszonyok mellett ad lehetőséget egy szezonzáró síelésre.



A vitorlázás a tavalyihoz hasonlóan a Tavaszi Regatta keretein belül kerül lebonyolításra és a tavaly is használt- Litkey Farkas által kidolgozott – pontozási rendszer alapján születik meg a végeredmény. A győztes 1 évig őrizheti magánál a verseny vándordíját.

A tervek szerint a  gyerekeknek  egy külön korosztályt hirdetnek a szervezők, így aki az Optimist hajóosztályban versenyez, az a Balatoni Évadnyitón tud majd a síelés utána  a vitorlázásban is megmérettetni.

A  részleteket verseny honlapján, a

www.dockyard.hu/verseny

oldalon lehet olvasni, ahol már  előnevezés is elindult.


DOCKYARD  SKI & SAIL CHALLENGE 2013



2013. március 14-15. Kreischberg (A)

2013. április 27-28. Balatonkenese (H)



Információk és előnevezés januártól:

www.dockyard.hu/verseny