Előző hétvégén tartotta az Alba Régia SC első idei versenyét.

Az előző hétről elhalasztott Silwell kupa után sem volt hatalmas a versenyző tömeg, hiszen az előrejelzés alig mondott 10 fokot és a víz sem volt melegebb 5 foknál. A kemény mag viszont ott volt és jót versenyzett.

Mivel a hajók többsége még a tárolókban volt és a rendezőségnek sem kellett a délutáni hőségtől tartania, 11 órára volt kiírva a rajt, ami kisebb technikai gondok miatt még késett is pár percet.

Kellemes északias szél volt, ami még siklásra is lehetőséget adott pár pillanat erejéig. Az első futam amolyan bemelegítő jelleggel viszonylag rövid volt, egyik osztálynak sem tartott tovább fél óránál, így senki nem fázott meg a túl hosszú takkokon.

A második-harmadik futamra a rendezőség már megnövelte a pálya méretét és így már 40 percnél hosszabb futamokat lehetett menni.

A nap olykor-olykor kisütött, de igazán meleg azért nem volt. A hideg víz sűrűsége miatt hullámok alig alakultak ki, így nem fröcskölt, úgyhogy aki jól fel volt öltözve nem panaszkodott hogy fázik sőt, egyeseknek még melegük is volt a futamok végére.

Vasárnap megint 11-kor rajt, ám a szél a rajt után szűk fél órával le is állt így a futamot érvénytelenítették és nem sokkal később partra is ment a mezőny.

2 órakor díjkiosztóval ért véget a regatta, ami Timár Péterre való megemlékezéssel kezdődött, majd a győztesek átvehették a díjakat.

Késő délután persze szokás szerint megjött a szél, de akkor a mezőny nagyja már otthon volt.

E hétvégén a Silwell kupa pótlása következik, a füredi Tavaszi bajnokság helyett.

A Silwell kupa egyébként remek edzéslehetőség lesz a rá 1 hétre következő első ifjúsági ranglista Majthényi Zsombor emlékversenyre. A meteorológusok melegebb időt jósolnak akár több óra napsütéssel.


Eredmények


Fotó: Alibán András