Bár már erről volt szó, de itt a hivatalos sajtóközlemény.

Extra újdonságokkal várja látógatóit idén az „Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címet viselő Balaton Sound szárazföldön és vízen egyaránt. A hivatalosan MasterCard® Balaton Sound névre keresztelt rendezvényen immár

luxusvitorlás bérlésével, pontonhajóhoz való kikötéssel és egyedi horgonyzással

is részt lehet venni. A napközben vízre vágyó közönséget

sétahajókázás

szórakoztatja és

vízitaxi

szállítja majd.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Sziget Szervezőiroda a „European Festival Awards” díjas fesztiválját a Balaton partján, ahol a minőségi szórakoztatás újabb és újabb meglepetései várják a hazai és külföldi vendégeket.

A Zamárdi szabadstrandján megrendezett esemény először nyitja meg kapuit a vízi közlekedés előtt, ennek köszönhetően mindenki átélheti az amerikai yachtokon rendezett partik hangulatát vadonatúj kiadásban, a Balatonon. A vízparton csaknem kézilabda-pálya nagyságú stég-komplexum várja napközben azokat, akik partihangulatban szeretnének napfürdőzni. A vitorlással érkezőket nonstop vízi személyszállítással és vízparti bejárattal támogatja a rendezvény, így a saját hajóval érkezők a nap bármely szakában bejuthatnak a rendezvény területére.

A baráti társaságok luxusvitorlásokon bérelhetnek szállást VIP-bérletekkel kombinálva. Ezeket a hajókat italokkal feltöltve, büfés reggelivel kínálják a szervezők.

Természetesen azok sem maradnak ki a hajózás élményéből, akik a szárazföldről közelítik meg a rendezvényt, mivel két luxuskatamarán is rendelkezésükre áll, ha sétahajókázásra vágynak, de utazhatnak vízitaxival napközben más kikötőkbe is.

A saját vitorlással érkezőket drinkbár és pontonhajó várja. Az utóbbin található koktélbár egyúttal szórakozóhelyként is szolgál. A saját hajóval érkezők eldönthetik, hogy csatlakoznak-e a pontonhajóhoz vagy önállóan horgonyoznak le. Mindkét esetben napi ötezer forintért (vitorlásonként) vásárolhatnak karszalagot, ami feljogosítja a hajó utasait a vízi személyszállítás igénybevételére, illetve kívánság szerint italt is rendelhetnek a fedélzetre.

További részletek a MasterCard® Balaton Sound hivatalos woboldalán olvashatóak:


http://www.sziget.hu/balatonsound/hirek/balaton_sound_sailing-ship_dock.15198.html


http://www.sziget.hu/balatonsound