A SailingBooks.hu támogatja a Dragon Országos bajnokságot

A vitorlázó és hajós irodalomra szakosodott internetes könyváruház, a SailingBooks.hu támogatja a Dragon Országos Bajnokságot. Ebben az esetben egy elegáns, klasszikus hajóosztály és egy ma már szintén egyfajta klasszikus értéknek minősíthető műfaj, a könyvek, az irodalom egymásra találásáról van szó.

„Noha a képernyő és az interneten kapott információ lassan kiszorítja életünkből a betűket, én még ma is úgy látom, hogy a nyomtatott szövegeknek, a könyvekben való elmélyülésnek helye van az életünkben. Különösen érvényes ez azokra az emberekre, akik kikapcsolódásul a vitorlázást választják: hiszen ez az életforma nem a sebességről és a felületességről, hanem a természetről és a gondolkodásról szól” – hangsúlyozta Náray Vilmos, a SailingBooks.hu alapítója. Tekintettel arra, hogy az alapító is Dragon hajóosztályban vitorlázik, nem lehetett kétséges, hogy segíteni fogja a hajóosztály bajnokságának megrendezését.

A www.sailingbooks.hu könyváruházban klasszikus vitorlázó irodalmi értékek mellett a modern vitorlázás taktikájával és stratégiájával foglalkozó kötetek éppen úgy megtalálhatók, mint a fedélzeti lektűrök vagy a gyermekeknek szánt olvasmányok.

„Szeretnénk, ha a vitorlázók a futamok után is jól éreznék magukat, ezért átvállaltuk az egyik napi stégparty költségeit. És a versenyzők egy különdíjra is számíthatnak tőlünk, de ez egyelőre maradjon meglepetés” – mondta Náray Vilmos.


Fotó: Cserta Gábor/Cseropix