Aktív Balaton Turisztikai Klaszter heti programajánlója….



2013. június 22-29 – Gitárfesztivál- Balatonfüred

• Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál egy hete alatt a gitárzenéé a főszerep  a városban. A Gitárfesztivál egy olyan kezdeményezés, amely méltó  a folytatásra, hiszen ez  a zene igényes szórakozást nyújt  a muzsika kedvelőinek. Mind a klasszikus zene, a latin zene, az argentin tangó, vagy  a flamenco szerelmesei, különleges csemegék közül válogathatnak.



2013.06.29-07.14 – Süss fel Nap – Gyenesdiás

• Gyenesdiáson rögtön az iskola kicsöngetés után kisüt a Nap! Három hétvégés családi rendezvénysorozatunk során, megannyi színvonalas műsort kínálunk kicsiknek-nagyoknak egyaránt a Nyugat-Balaton egyik gyöngyszemén!



2013.06.28-30 – Péter Pál napi vigalom – Balatonalmádi

• Népi iparművészek és kézművesek kirakodó vására, népi játékok és hagyományőrző programok az almádi Öregparkban.



2013.06.28-29- IV. Rétes és Lakodalmas Fesztivál- Révfülöp

• Péntek délután 16 órától „Nyújtják, mint a rétest” igazi Falusi Rétes nyújtással kezdődik a rendezvény, majd szombaton elleshető a lakodalmas ételek készítése, s természetesen délelőtt a rétes készítés fortélyaiba is betekintést nyerhetnek a rendezvényre látogatók.



2013.06.28-30 – Balaton Laser Worlds 2013 előverseny



2013.06.28-29 – III. Szárszói Tüzes Esték – Balatonszárszó

• Június 28-án este  fáklyás felvonulás katonai hagyományőrzők kíséretében a Fő utcán a Balaton partra, Szent Iván éji tűzgyújtás és közös éneklés, koncert, katonai hagyományőrzők bemutatója a Szabadidő Parkban.  Június 29-én a rendezvény keretében szervezzük meg az V. Nemzetközi Kórustalálkozót a Csukás Színházban külföldi és hazai kórusok részvételével.



2013.06.28-28 – XVI. Cseberei Juniális – Balatonfűzfő

• 2013-ban is Balatonfűzfőn – XVI. Cseberei Juniális és a Fűzfő Napok Idén is két napos családi programmal várja az érdeklődőket a balatonfűzfői Tobruki Strandon.



2013.06.29 – II. Veterán gép találkozó – Balatonlelle

• A géptalálkozón bemutatásra kerülnek veterán ( 50 évesnél idősebb ) mezőgazdasági gépek ( traktorok , stabil motorok és egyebek …) egész napos büfé és kirakodó vásár várja a kilátogatókat.  napközben megtekinthetőek a kiállított gépek, traktor ügyességi verseny.



2013.06.29 – II. Balatoni Halászat Napja – Balatonföldvár

• A reggeli órákban a halászhajókról elszórják a nagyhálót a balatonföldvári keleti strand előtti területen, majd a hálót az érdeklődök közreműködésével.  A gyermekeket  animátorok várják. Különleges halételekkel, kvízjátékokkal, kiállítással várják a vendégeket a szervezők.



2013. 06.25-30 – EFOTT- Zánka

• Az EFOTT szó elhangzását követően szinte már automatikusan eszünkbe jut az idén 37 éves rendezvény szlogenje: „EFOTT, az ország legnagyobb hallgatói bulija”. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a Fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a hallgatók kulturális- és sport életének fellendítésére is. Ezeknek köszönhetően a napközbeni programok szinte évről-évre bővülnek, nem csak létszámuk, de színvonaluk tekintetében is. Az EFOTT egyik legfőbb célja a felhőtlen szórakoztatás mellett, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal, ezért is vándorol évről évre már egészen 1976 óta.



2013.06.29-30 – Nemzetközi Strandkézilabda Torna – Vonyarcvashegy

• Az idén is megrendezik Vonyarcvashegyen a Balaton Beach CUP Nemzetközi Strandkézilabda Fesztivált. A népszerű balatoni rendezvényen 2006 óta már 11 ország strandkézilabda játékosa vett részt.



2013.06.30 – XV. Kishegyi Lovastalálkozó – Balatonlelle

• C kategóriás kettesfogathajtó verseny. Somogy megyei bajnoki és országos pontszerző forduló. A verseny mellett egész napos kirakodóvásár és büfé várja a kilátogatókat.



2013.06.30 – Lurkók vitorlára! – Zamárdi

• Vasárnap délutánonként 17:00 órától, a kikötőből 3-4 vitorlás hajóval elvisszük a jelentkező gyerekeket egy rövid, 15-20 perces part menti vitorlázásra, hogy akik még nem ültek vitorlásban, kipróbálhassák annak élményét. Erre nem kell külön jelentkezni, a program díjmentes és az úszni tudás sem feltétel, csak meg kell jelenni a helyszínen. A vitorlázás természetesen időjárásfüggő, alkalmatlan időjárás esetén a program elmarad, vagy más időpontban kerül megtartásra.