Sajnos igaz a hír. Dóra, aki oszlopa volt a siófoki Vízügyi Sport Klubnak, versenyeket rendezett és szervezett, végleg elment.

Valami nagy baj lehet az égi vizeken, ha a Dóra kellett nekik. Lehet, hogy hiány van talpraesett versenyrendezőkből? Lehet, hogy női csillaghajóst keresnek? Egy biztos, hogy ő még nem akart menni.  Miért is ment volna, hisz gyerekeinek, unokáinak is szüksége volt arra a vitalitásra, amit evilágban nyújtani tudott nekik.

Több mint egy éven keresztül harcolt a reményt soha fel nem adva. Amikor utoljára találkoztam vele tavaly, már látszott rajta, hogy nincs minden rendben. Ennek ellenére mit sem változott. A kedélyállapota olyan volt, mint amit az elmúlt harminc egynéhány évben megszoktam.

Életkedvéről, élni akarásáról Bence fia mesélt egy mosolyogtató történetet. Egyik, kényszerű kórházban tartózkodása alatt rászólt a családtagjaira, hogy  maradjanak csöndben, mert itt nagyon beteg emberek vannak. Mondta azokról, akik komoly körömbenövéstől és más lényegtelennek nevezhető betegségektől szenvedtek.



Nem mindennapi személyiség volt. Tudomásom szerint az egyetlen Csillaghajós női egység tagja volt, kalózozott, lánykorában evezett. Férje – a fájdalmasan korán elhunyt Fluck Jenő – halála után versenyt rendezett, szervezett és maximálisan kivette részét a VSC életéből.

Aki vitorlás versenyen járt az elmúlt évtizedekben, az biztosan találkozott vele, hiszen sok-sok versenyen rendezőként vett részt.

Bár 11 éves korom óta ismertem, ő volt az egyetlen ember a vitorlás sportban, akit nem tartottam illendőnek tegezni.  Ez csak jóval később alig néhány éve tettem meg, de számomra is ismeretlen oknál fogva soha nem éreztem illendőnek. Remélem ezért nem haragudott meg túlságosan.


Temetése 2013. július 4-én 9:45-kor a Farkasréti temető ravatalozójánál lesz.