Balatonfüred, 2013.06.22-23 Koloska Marina

A hét végén az Atomerőmű SE rendezésével, a Koloska Marina adott otthont a versenynek, ahol a már hagyományos Kalóz osztály mellett, idén először a 470-esek részére is kiírásra került a verseny.

A rettenetes kánikula ellenére biztatóak voltak az időjárási előrejelzések. Végül 4 futamot sikerült rendezni, azt is szombaton. Vasárnap, pályaversenyre alkalmas szél nem tudott kialakulni Balatonfüred előtti vízterületen, így 4 futam alapján hirdettek eredményt a rendezők.

A 470-es osztály 7 egységgel vett részt a versenyen, a regattát Bödör Gergely – Varró Gábor (Justitia – BYC) páros nyerte, a Gyapjas Balázs –Kiska László (BYC), valamint a Margitics Botond – Serke Áron (BYC) egységek előtt.

A kalóz osztályban a megszokott népes mezőny, 30 hajója versengett egymással, a versenyt a Szentpéteri Zsolt – Hajdú László (Vízügyi SC) páros nyerte, a Fluck Bence – Székely Gy. Szabolcs (MVM – Vízügyi SC), valamint a Nyeste Gábor – Berki Győző (BYC – Justitia) párosok előtt.

A házigazdák, az ASE vitorlás szakosztály és a Koloska Marina, a már megszokott remek vendéglátással növelte az esemény színvonalát.


Im memoriam Fluck Dóra

A verseny egy szomorú eseménnyel kezdődött, Dóra a héten itt hagyott minket. Szentpéteri Zsolti a kalózosok családja nevében emlékezett, az édesanyára, akinek gyermekei közöttünk vitorláznak; a versenyrendezőre és versenybíróra, aki mindenki anyukájaként tanácsaival segített, óvott, nevelt minket.

Siófok vitorlás utca Vízügy telep, „Dani” (Daniella), Bence, kalóz, a számtalan versenyrendezés………  Több versenyen, mire kiértünk a partra, a Dóra már kész volt az eredménnyel. Ha úgy adódott, hogy kevesen voltunk, Ő vitte ki és hozta be a versenyvezető hajót, közben horgonyt dobott és húzott…..  A legvagányabb anyuka, nagymami akire mindig számíthattunk, segített nekünk.