Balatonfüreden hétfőn kezdődik és szombatig tart az MVM Utánpótlás Bajnokság, amelyen több, mint 300 résztvevő várható.

Az utánpótlás korosztályokban az idei a grandiózus versenyek éve, hiszen az Optimist Európa-bajnokságot, majd a kéthetes Laser világ-, és Európa-bajnokságokat most az MVM rendezésében – az MVSZ-szel együttműködve – az utánpótlás bajnokság követi. Több, mint 300 résztvevő várható a Koloska Marinába az augusztus 26-án kezdődő versenyre.

Az idei bajnokság népesebb esemény lesz, mint a tavalyi, mert ezúttal a 470-esek és a 420-asok is csatlakoznak a Laser, Cadet és Optimist osztályokhoz. Az MVM SE az elmúlt években nem csak versenypályákon ér el szép eredményeket, de rendre kiváló versenyeket, színvonalas bajnokságokat és különleges edzőtáborokat rendez az egyesület az egyébként paksinak becézett, iedeálisan tágas Koloska Marinában.

A vízi rendezésért ezúttal Sípos Péter felel, így biztosak lehetünk abban, hogy szél kihasználatlanul nem marad. A vitás kérdéseket a Böröcz Bence vezette versenybíróság dönti el. A parton pedig a változatos programokkal és kiszolgálással, minden este tombolával készül a társaság együtt tartására és szórakoztatására a vendéglátó. Érdemes tehát részt venni a bajnokságon! Nem utolsó szempont, hogy a támogatóknak köszönhetően értékes díjazás várható valamennyi kategóriában.

Augusztus 26-án hétfőn a versenyzők érkezése és a felmérések zajlanak majd. Az első futam márnap, 27-én kedden rajtol 12 óra 30 perckor. A következő napokon már reggel 10 órás rajtokkal napi három futamra kerül sor. Esténként közös vacsorák, tombola és egyéb szórakoztató programok lesznek.



A tervek szerint a bajnokság tizenkét futamos lesz. Az utolsó lehetséges rajtidőpont szombaton, augusztus 31-én 15 óra.

Nevezhető hajóosztályok: 470 junior, 420, Laser Radial U19, Laser 4.7 U18, Cadet ifjúsági, Cadet serdülő, Optimist ifjúsági, Optimist serdülő. A nevezési díj fejenként 5000 forint.

Az MVM Utánpótlás Bajnokság napi eseményei nyomon követhetőek lesznek a rendező egyesület honlapján:

http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/

Az MVM SE rendezi még szeptemberben, 19-23. között a Finn bajnokságot, majd október 2-6-án a Melges 24 bajnokságot is.