Klubok Bajnoksága, második rész

A Klubok Bajnokságának rendezői megígérték, hogy az augusztusi szélcsend miatt eredménytelenül zárt futamokat megismétlik. Az ígéret szép szó, így október 12-13. között ismét megtartják a versenyt.

A vitorlásklubok legjobbjai, az élvonalbeli vitorlázók tehát újra rajthoz állhatnak, hogy Formula 18-as katamaránok fedélzetén megküzdve egymással eldönthessék, hogy melyik egyesület viselheti a Klubok Bajnoka megtisztelő címét, és zsebelheti be a Musto által felajánlott nagy értékű díjat.

Az új időpont miatt több szelet, és ugyanolyan lelkes, elszánt résztevőket várnak.

Nevezés:

nacra@katamaran.hu

A verseny facebook oldala:

https://www.facebook.com/MustoMatchRace


mmr4fotodurbakzsolt.jpg


A Klubok Bajnokságáról

A Musto Magyarország támogatásával létrejött versenysorozat, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg. Az első két évben 8 mod hajókkal, idén pedig már Formula 18-as katamaránok fedélzetén, a látványosság érdekében partközelben versenyeznek egymás ellen a vitorlás sportegyesületek legjobbjai. A dobogós csapatok értékes Musto utalványokat nyernek, melyet a klub utánpótlásának támogatására fordíthatnak. A korábbi évek győztesei: 2011. Procelero SE (kormányos: Czégai Péter), 2012. Spartacus VE (kormányos: Majthényi Szabolcs)


A Mustoról

Angol vitorlásruha márka, amelyet 1964-ben alapított  Keith Musto angol vitorlázó, olimpikon. A márka az extrém időjárási körülményekre készült HPX kollekciója révén vált világhírűvé, amely verhetetlen a piacon. A Musto ötletei nem íróasztalnál születnek, hanem eredményes vitorlázókkal szoros együttműködésben. Tesztlaborként használják például a Volvo Ocean Race vagy a Vendee Globe földkerülő vitorlásversenyeket.


Fotó: Durbák Zsolt