Vadnai Benjamin ismét világbajnok lett – ezúttal Omanban

Vadnai Benjamin Laser Radial ifi világbajnok lett az Omanban 2013. december 27- 2014. január 03. között megrendezésre kerülő vitorlás világversenyen, ahol 22 ország 51 versenyzője állt rajthoz. Testvére, Vadnai Jonatán összetettben ötödik helyen végzett, U17 kategóriában pedig egy olasz és egy svájci versenyző mögött bronzérmes lett. Tizenegy futam alapján hirdettek eredményt a rangos versenyen.

Vadnai Benjamin egy olasz és egy svájci vitorlázót megelőzve nyerte meg az ifi világbajnoki címet. Az immár kétszeres világbajnok végig az élmezőnyben volt, futamot is nyert az 51 fős mezőnyben. A január 03-án végződő vitorlás versenyen Vadnai Jonatán minimális pontkülönbséggel több, nála idősebb vitorlázót megelőzve, szintén futamgyőzelemmel, összetettben az ötödik lett, korosztályában pedig a harmadik helyet szerezte meg.

benjijonidij.

Benjamin és Jonatán 2008 óta versenyez a Balatonfüredi Yacht Club színeiben. Benjamin 2012-ben Buenos Airesben Laser 4.7 hajóosztályban világbajnok lett, ezzel ő a magyar vitorlás sport első ifjúsági világbajnoka. Öccse Jonatán, a tavalyi évben klubja által rendezett Balaton Laser Worlds világ-és Európa-bajnokságokon lett kategóriájának világ-és Európa-bajnoka, most pedig ismét páratlan eredményt értek el mind a ketten a magyar vitorlázás történetében, immár Laser Radial hajóosztályban.

Verseny honlapja:


http://omanlaserworlds2013.com/eng/championship.php?id=25

Eredmények:


http://jpvm.org/results/2013/Radial_Youth_Worlds/Boys_results.htm