Turisztikai szolgáltatások, közösségi funkciók kialakítása és fejlesztése a 145 éves Balatonfüredi Yacht Club vitorláskikötőjében



A BYC Ingatlan Kft. több mint 155 millió Ft uniós támogatást nyert a KDOP-2.1.1/D-12 „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 300 millió forintos összköltségvetésű fejlesztés keretében építési beruházásként meglévő épület (nagy hangár) átalakítása, bővítése, korszerűsítése („B” épület), új vizesblokk építése („C” épület) és feleslegessé váló, átépítésre, felújításra alkalmatlan épületek (nagy hangár kőépület része, nádas melletti kis hangár épület) bontása valósul meg.

A Balatonfüredi Yacht Club Magyarország legrégebbi vitorlás egyesülete. A 146 éves Club 18 éve megszakítás nélkül vezeti az egyesületek közötti eredményességi ranglistát. Az egyesület Magyarország legnagyobb számú utánpótlás bázisa. A pályázó a BYC Ingatlan Kft. 100%-ban a Balatonfüredi Yacht Club egyesület tulajdona.




régen


A projekt keretében építési beruházásként meglévő épület (nagy hangár) átalakítása, bővítése, korszerűsítése („B” épület), új vizesblokk építése („C” épület) és feleslegessé váló, átépítésre, felújításra alkalmatlan épületek (nagy hangár kőépület része, nádas melletti kis hangár épület) bontása szerepel. A projekt megvalósítási helyszíne a BYC által tulajdonolt balatonfüredi 82/4 hrsz. vitorlás kikötő ingatlan, mely egyben a Balaton egyik legismertebb, leglátogatottabb pontja, a magyar vitorlázás bölcsője.

A projekt keretében, a megvalósítandó projekt keretében létszámbővítésre is sor kerül, valamint a projekt innovatív műszaki megoldásként napkollektor elhelyezését is tartalmazza.




most


A projekt sikeres megvalósítását követően szolgáltatásaink köre bővülni, javulni fog (táboroztatás, rendezvényszervezés, kikötői szolgáltatások bővítése, hajóosztályonkénti oktatások lebonyolítása), mely elősegíti, hogy a Balatonra és a településünkre érkezők minél több időt töltsenek el a térségben ezzel hozzájárulva a magyar turizmus fejlődéséhez.

A jelen projekt megvalósítása további fejlesztések, bővítések megvalósítására tesz minket alkalmassá, valamint a sikeres projekt további fejlesztéseket generálhat a térségben, illetve a turisztikai ágazatban.




hamarosan

A BYC Ingatlan Kft-ről, a Balatonfüredi Yacht Clubról és a fejlesztéseinkről bővebb információt a

www.byc.hu

oldalon olvashatnak.



A projekt finanszírozása részben a KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg, a KDOP-2.1.1/D-12-2012-0017 számú projekt keretében