Megalakult a Bavaria 32 hajóosztály

Egy egész szezonon át tartó egyeztetések és hosszú előkészületek után a KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület – Karsai Gábor elnök – és a Royal Silver Kft, a Bavaria hajók magyarországi forgalmazója – Kövér László, Lange Péter ügyvezetők – arra a döntésre jutottak, hogy ez évben közösen megalapítják a Bavaria 32 hajóosztályt.

Ezért a 2014. január 11-én, a BL Bavaria Yachtclub konferencia termébe összehívott alapító taggyűlésen 22 (!) hajó tulajdonosának részvételével megalakult a Bavaria 32 Osztályszövetség. Az alapító ülésen résztvevők egyhangú szavazással megválasztották az osztály tisztségviselőit.

Az BAV32 Osztály első kapitányának Karsai Gábort, az osztály titkárának Karsai Tímeát és az osztály hivatalos felmérőinek Kövér Lászlót és Karsai Gábort választották meg.

Mivel az osztály befogadja a jelenleg gyártás alatt lévő – ami méreteiben és hajózási tulajdonságaiban megegyezik a Bavaria 32-el – Bavaria 33-as hajót is, így az osztály további növekedése várható!

A Bavaria 32 Osztály legfőbb célja az, hogy az osztályba tartozó hajóknak és a hajótulajdonosoknak egy olyan egységes és igazságos versenyzési lehetőség biztosítása, amit csak egy azonos képességű, azonos hajókból álló flotta biztosíthat. Ezenkívül, a BAV32 Osztály és az osztályba tartozó hajók népszerűsítése is céljaink között szerepel.

Szeretnénk, ha minél előbb a hazai vitorlás versenyeken már önálló hajóosztályként lennék értékelve és tervezzük, hogy saját magyar bajnokságot rendezünk minden évben.

Elérhetőségeink:

www.facebook.com/bav32class


www.bav32.hu