Ez a szép magyaros kifejezés nagyon is illett az idei Budapest Boatshow-ra

Nem mondom, hogy ez volt  a legnagyobb rendezvény a Boatshow történetében, de érződik, hogy történik valami. Mindenki egy irányban húz és ez lassan látszik. Az is igaz, hogy amikor a válság beütött, az talán azért gyűrűzött gyorsan ki, mert egy valaki felkiáltott, hogy VÁLSÁG VAN! És mindenki elhitte. Reméljük fordítva is igaz és a VÉGE A VÁLSÁGNAK! felkiáltást mindenki elhiszi.  A kiállításon már erre látszottak nyomok.

A tavalyelőtti mélységes mélypont után – amikor is 50×50 méteres területen elfért az egész hajózási ipar, már tavaly látszott, hogy alakul valami. A Hungexpo hozzáállása a kiállítókhoz gyökeres változásokon ment keresztül. Valaki rájött, hogy akkor jó neki, ha a kiállítóknak is jó. És erre megtalálta a megfelelő embereket. Ez idén csak fokozódott és rég nem látott mennyiségű vitorlást láthatott a közönség. Tele volt programokkal a színpad. Érdekes és elismert emberek jelentek meg a nagyközönség előtt és végre egy kicsit olyan szaga volt az egész rendezvénynek, mintha a hajózás ünnepe lenne. Vitorlás szempontból mindenképpen.

Saját szempontból is rendben voltak a dolgok, mert először volt ezeknek  a modellhajóknak medencéjük. Még ha picit kisebb is, hogy versenyt lehessen rendezni benne, de volt.

Még nem merem azt mondani, hogy egyértelműen elkezdődtek a dolgok pozitív irányba mozogni, de kis szerencsével az út felfelé vezet.


haj

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Fotó: Lengyel György