2014. március 6-9. között került megrendezésre a hazai vitorlás és hajós szakma számára szintén nagy jelentőséggel bíró Boot Tulln, az ausztriai vizisport seregszemle.

A Magyar Vitorlás Központ, mint a Festetics Hajós Klaszter ügygazdája a nagy sikerrel megrendezett Első Őszi Budapesti Vitorlás Fesztivált követően a Festetics Hajós Klaszter tagjainak javaslata alapján, ezen a tematikus rendezvényen igyekezett a hazai hajóipari vállalkozásokat bemutatkozási lehetőséghez juttatni.

Az előzetes igényfelmérést követően egy 140 négyzetméteres stand biztosításával 6 darab hazai vállalkozásnak sikerült bemutatkozási lehetőséget teremteni a seregszemlén a Magyar Vitorlás Központ támogatásával és közreműködésével.

A korábban már más, hasonló külföldi eseményeken bevett gyakorlatot követve, a magyar hajóépítők termékeit egy standon megjelenítve, jól lehetett reprezentálni a hazánkban zajló innovatív fejlesztéseket, magas minőséggel előállított termékeket.

A CODE Yachts, a Fly Yacht, a Flaar, a Yachting Pannónia Kft. – Jóhajó, a Schäfer Yacht Kft. és a Style Yacht Kft képviselői egyöntetűen pozitívan élték meg a kiállításon eltöltött napokat és üzletileg is sikeresnek értékelték azt.

A kiállított CODE8-as, FLY 600-as, FLAAR 26-os, Elliot 770-es valamint Scholtz 8.8-as egyöntetű sikert aratott a hazai után az osztrák közönség körében is és kiállítóink visszajelzései is nagyon örömteliek voltak.


„Nagyon pozitív volt a kiállítás, jó volt látni, hogy van élet a Budapest Boatshow valós látogatói számai után. Nekünk talán sikerült üzletet kötnünk, mert lefoglalózták a bemutató hajónkat.


Köszönjük a szervezést. Üdv: Norbi Fly Yacht”


„…Köszönjük a lehetőséget, máskor is szívesen… Üdv,



Tamas Simon



CODE Yacht”

Vajtay Vajk képeit

az alábbi linkre kattintva

tekintheti meg bárki, akinek nem volt módjában a helyszínre ellátogatni.

Köszönjük a Festetics Hajós Klaszter tagjainak a segítséget, hiszünk abban, hogy a következő vásári szezonban is legalább ilyen módon hozzájárulhatunk támogatásunkkal tevékenységükhöz!