A korábban Balaton Regatta néven megrendezett amatőr vitorlásverseny 2014. évtől Bahart Regatta néven kerül megrendezésre

A Balatoni Hajózási Zrt. és az Explorer World Kft. sajtóközleménye


dr. Halmos Gábor a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója:

A Balatoni Hajózási Zrt. 2014. évben már 10. alkalommal rendezi meg vitorlásverseny-sorozatát amatőr vitorlázók részére. A versenysorozat elindításával a Társaság alapvető célja az volt, hogy a kikötőiben kikötőhelyet bérlő vitorlázókat kimozdítsa anyakikötőjükből, ismerjék meg a többi kikötő szolgáltatásait, és a nyugati kikötők is bekerüljenek a vitorlássport körforgásába. A verseny 10 év alatt sikeresen kinőtte magát, mely siker elérésében fontos érdeme volt a versenysorozat  társszervezőjének  az Explorer Groupnak, akik a vízi versenyt kiegészítve színvonalas kísérőprogramokkal, nyereményekkel hozzájárultak ahhoz, hogy a versenysorozat a Balaton meghatározó nagy hajós versenyévé vált. A kezdetekkor Aranysekli néven induló sorozat (2004-2006), majd 2007-2013-ig Balaton Regatta néven vált ismertté,  2014-től BAHART Regatta néven folytatódik. Ez a sorozat már megcélozza a  Bajnoki címre áhítozókat is, mivel integrálódik a Magyar Vitorlás Szövetség által felügyelt YS Flottabajnoki sorozathoz. Ehhez minden támogatást megad a Balatoni Hajózási Zrt. stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség.


dr. Palkó Zsolt, az Explorer World Kft. ügyvezetője:

A Balaton Regatta alapítójaként és főrendezőjeként nagy örömünkre szolgált, hogy éveken át részt vehettünk a balatoni szabadidős vitorlás sport fejlesztésében és népszerűsítésében. 2007-től a Balatoni Hajózási Zrt. rendezvényfejlesztő és társszervező partnereként a kezdeti pár hajóból álló sorozatot Magyarország egyik legismertebb szabadidős vitorlás versenyévé sikerült fejlesztenünk. A versenysorozat egységes arculata, és hangulata reményeink szerint egy új szint hozott a hazai vitorlás életbe és úgy gondoljuk maradandó emlékekkel ajándékozták meg mindazokat, aki részt vehettek benne. A Balaton Regatta védett márka és know-how továbbra is az Explorer cégcsoport tulajdonában marad és biztosak vagyunk abban, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. az új néven BAHART Regatta megnevezéssel tovább folytatja az amatőr sorozat gondos és sikeres rendezését.