Elkészült Fa Nándor új hajója, a Spirit of Hungary

Valóban az ami, egy kis magyar spiritusz.  Egy olyan alkotás, ami hazai körülmények között szinte lehetetlen feladatnak látszik előállítani. De nem az, mert tegnap ott álltunk mellette, rajta, benne, hogy a saját szemünkkel is lássuk valóban van ilyen. Sőt még ilyenebb. Mert, hogy ha a szakma jeles képviselői összefognak, akkor olyan világszínvonalú minőségre képesek, amit csak kevesen tudnak a világon. Egyes elmondások szerint ilyen minőségben, ilyen hajót csak Új-Zélandon.



Az biztos, hogy egy ilyen munkához kell egy Fa Nándor, aki lelke, motorja és persze megvitorlázója a hajónak. Kell egy Flaar, aki eléggé otthon van a hajótervezésekben, kell egy Pauger, aki élenjáró a modern kompozit technológiákban egy Ricky Bt mely az International festékekben van otthon. És szükséges néhány olyan ember, aki a saját műfajában eléggé otthon van.  Perényi Peti a hajóelektronikában, Keller Andris a kötélzetben, a Vizimentők, akik később jutnak nagyobb szerephez és még sokan mások. Na és mindenhez a legfontosabb az olyan támogatók jelenléte, akik hisznek a dolog megvalósulásában és anyagi és anyag eszközeikkel támogatják azt.



Persze még nagyon sok munka, míg a hajó valóban kész lesz. El kell jutnia Triesztbe, kell rá rig, vitorlázat, vitorlázni kell vele és persze el kell jutnia az első verseny rajtjának színhelyére az Atlanti óceán túlsó oldalára.



Szerencsére ennek a projektnek nagyon jó a csillagzata és úgy tűnik minden résztvevő lelkesen áll mellette. Ez tényleg egy kis magyar spiritusz, mert a kötélzet, elektronika, egyes veretek kivételével a magyar hajóipar egy olyan terméke, melyre méltán lehetnek büszkék az alkotók és rajtuk keresztül egy picit mi is.