A múlt pénteki nevezéssel kezdődött a 2014 évi Tramontana-Sennebogen kupa.

A résztvevők között nagy sikert aratott mind a praktikus vitorla anyagból készült irattartó mind az idei évre tervezett versenypóló, melynek hátán messziről jól látható kódlobogóból kirakva melyik évben járunk.

A nevezés mellé felszolgált bor és falatok már csak hab volt a tortán.

Szombaton 10 órakor remek szélben rajtolt el a 2014 évi Tramontana-Sennebogen kupa népes mezőnye. Idén Reginákkal kiegészülve 55 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. Köszönhetően a jó szélnek egy izgalmas gyors versenyt vívhattak a résztvevők. Igali Csilla vezette rendezőgárdának ezúttal könnyű dolga volt. Az egy héttel korábbi szélcsendes hétvégével szemben szombaton kellemes észak-északkeleti szélben vághatott neki a mezőny a Füred – Alsóörs szakasznak. Az alsóörsi bója után felkerültek a spinnakerek, bliszterek és gyors menetben a mezőny hamar Siófokra ért. Innen kellemes szélben kreuzoltak a hajók a füredi befutó felé. A célvonalat elsőként a Black-Jack katamarán szelte át Nagy R Attilával a kormánynál.

Őt követte a három 75-ös cirkáló Sirocco, Lillafüred, Nemere II sorrendben. Utolsóként 3 óra 45 perc vitorlázást követően a YS III osztályban indult Anni futott be.

A versenyt követően a rendezők bográcsgulyással és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is.

Külön rangot adott az eseménynek, hogy a Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának egyik futama volt.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana vitorlás egyesülettel és alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és további fejlesztések előtt álló Hajógyári Kikötő adott otthont, mely idei évtől tagja balatoni kikötőláncnak.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát pince és étterem, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a saját készítésű szörpökön és lekvárokon kívül a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

Köszönjük továbbá a verseny rendezéséhez nyújtott segítséget a Quantum Sailsnek és a veszprémi Grand Canyon sörözőnek.


VÉGEREDEMÉNY