A hagyomány folytatódik! Hétvégén rendezik a SUBARU-EGIS Kupát!

A Kékszalag közeledtével felerősödik a tradicionális versenyek jelentősége, hiszen minden megmérettetés egy fontos állomás a versenyzők számára a felkészülésben. Bár a Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő túraversenye, a Subaru-Egis Kupa pedig egy szintén nagy múltra visszatekintő pályaverseny, a versenyzők ennek ellenére nagyon kedvelik a csopaki futamokat, ugyanis kiválóan tesztelhetik a hajóbeállításokat, ráadásul felmérhetik, hogy hol is tartanak a legnagyobb vetélytársakhoz képest.



A Subaru-Egis Kupán ezúttal is mintegy harminc hajóosztály képviselői mérhetik össze tudásukat, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-120 hajó nevezésére lehet számítani. A szervezők idén is öt futam megrendezését tervezik a hétvégén, így komoly izgalmakra lehet számítani a hajóosztályok versengése során. A meteorológiai előrejelzések szerint, szombaton és vasárnap is lehet szélre számítani a Balaton térségében, és ha az „időjósok” jóslata beválik, akkor kellemes, helyenként megerősödő észak-nyugati szélben versenyezhetnek majd a vitorlázók Csopak térségében. A Subaru-Egis Kupán a versenyzők Lám Dezső emléke előtt is tisztelegnek, aki már az égi vizeken vitorlázik és edzősködik.

A vízi események mellett, a szervezők a parton is jó házigazdák lesznek, ugyanis a csopaki hagyományoknak megfelelően, a verseny szombati napján egy kellemes és hangulatos rendezvénnyel és vacsorával várják majd a résztvevőket.



„Egyelőre úgy tűnik, hogy kellemes szél várja majd a résztvevőket a hétvégén. Természetesen tudjuk, hogy a Balaton már önmagában is szeszélyes körülményeket teremthet, így a nyár elején, de abban bízunk, hogy sikerül mind az öt futamot megrendeznünk. Abban biztos vagyok, hogy a színvonalra idén sem lesz panasz, ugyanis a szervező csapat tapasztalt versenyrendezőkből áll. Ami nagyon fontos, hogy megpróbáljuk a parthoz nagyon közel megrendezni a futamokat, hogy a hétvégéjüket a strandon töltők is élvezhessék a hajók küzdelmét. Ezúttal is többféle pályával készülünk, így a szélviszonyoknak megfelelően, valamint a hajók sebesség-különbégének figyelembe vételével zajlanak majd az események. Nagyon izgalmas csatákra és sok nevezőre számítunk. Szombaton 10:00 órakor rajtoltatjuk majd el az első futamot és terveink szerint ezen a napon összesen három futamot rendezünk majd, hogy a versenyzők sok élménnyel gazdagodva vehessenek részt az esti fogadásunkon.” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.

A Subaru-Egis Kupa szervezői a média képviselőit is nagy szeretettel várják a futamokra és a fogadásra. A versenyre médiamotorost biztosítanak, így a televíziós stábok, újságírók és fotósok valóban testközelből élhetik át a vitorlásverseny történéseit.