A Kereked Vitorlásklub 2014-ben immáron második alkalommal rendezi meg a Klasszikus Kupa pályaversenyt, mely hagyomány fenntartása iránt a Klub hosszútávon is elkötelezett.

A Balatonon egy helyen, világviszonylatban is elismerésre méltó számban és minőségben találhatóak meg a háború előtt épült, és időközben felújított, vagy klasszikus formában újraalkotott versenyhajók, köztük a híres schärenkreuzerek (75-ös, 55-ös, 40-es, 30-as, 22-es), a korai olimpiákról ismert nemzetközi méter jachtosztály tagjai (6mR és 8mR), cirkálók (70-es, 50-es, európa 30-as), valamint dragonok, jollék és folkeboatok (együttesen a „Klasszikus Flotta”).

A Klasszikus Flotta rangjának méltó elismerésére jött létre a Kereked Klasszikus Kupa, melynek a célja rövidtávon az egységes formájú klasszikus tavi hajók számára egy rangos hétvégi pályaverseny felállítása, majd középtávon az esemény nemzetközi „Classic Week Regatta” sorozat szintre emelése.

Az Esemény flottához méltó szintre emelése érdekében, az idei évben a parton is rangos kulturális programokkal várjuk a résztvevőket, így július 26-án, szombat este:

18:00-18:30 Tálalt vacsora a Kereked Klubházban Csopakon

18:45-19:30 Múltidéző pódiumbeszélgetések Tuss Miklós és Dulin Jenő barátunkkal

Párhuzamos borkóstolás (Jásdi, Petrányi, Homola pincészet)

19:30-21:30 Fahajók és fahangszerek: Roma Hungaricum Művészegyüttes fellépése

A versenyt július 27-én fakupás díjkiosztó zárja, 70 év feletti klasszikus számba menő vitorlázók díjátadói felkérésével. Tavalyi évben a díjakat Fináczy György adta át.

Az esemény megvalósítását idén a Stratis Vezetői és Informatikai Kft segíti támogatásával, akinek mottója: „stratis – go the extra mile”.

Tervezett versenypálya:

• Szombaton 3 futam, Vasárnap 3 futam

• Rajteljárás maximum 5 külön csoportra osztott rajteljárás

• Egy darab trapéz rendszerű pályán, annak érdekében, hogy az osztályok ne zavarják egymást. Lenti befutóval, a ráindíthatóság érdekében.


MEGHÍVÓ


KIÍRÁS