Elvittük az öreg Hvalrosst a születési helyére Balatonfüredre, a hajógyári kikötőbe. Verseny volt, de ez csak az apropója volt egy kis kiruccanásnak.

Hallottunk már a kikötőről, ami átesett egy alapos ráncfelvarráson, de a végeredmény ennél többet mutatott. Csodás környezet, gondozott park, minden fűszál a helyén, cuki mobil házak, amik bérelhetők egész szezonra, tiszta, minimál dizájnos fürdők. A  gondos  gazda törődése meglátszik az egész kikötőn. Ja, láttuk a főnököt, amint a gyepet locsolja. Respect.

A személyzet fantasztikus, segítőkészek és az étterem mind külsejében, mind kínálatában nagyon rendben van. Isteni a csülök, tessenek kipróbálni!

A verseny maga mentes volt minden izgalomtól, ez általában így van, ha Bft 1 alatt van a szél.  Ha jól számoltam, 6 hajó volt: a Ribizli B25, a Vándor, a Sügér, a Hvalross B31, a Vízipók B21 és a főnök B295-e.  Mit mondjak, nem volt nagy tolongás a rajtnál, kb. 20 percbe telt,  mire mindenki átjutott a rajtvonalon. Mi a Sügérrel vívtunk ádáz küzdelmet, értsük ez alatt, hogy neki nagyjából  15 percébe telt, mire elhaladt mellettünk négyzetgyök kettővel. Elvágtázott (!)  egy 10 cm-es szélcsíkon, onnantól csak a fartükrét láttuk. Gondoltuk, hogy majd a hátszeles szakaszon beérjük, ennek érdekében felrángattuk a többfunkciós spinnakert, de hiába használtuk bliszterként, spíként, a végén csak az árnyékoló szerepét volt képes betölteni. A déli forduló után az égiek ránk mosolyogtak, küldtek egy kis szelet, de ez kevés volt, hogy a Sügért beérjük. Csak halkan mondom, hogy ha nem futottunk volna rá arra a zátonyra, amin az egész mezőny gond nélkül keresztüljutott, akkor se értük volna be őket.

Kenyeres Márti előrelátásának köszönhetően ( rövidebb távot jelölt ki ) szintidőn belül befutottunk.

Eredményhirdetés után a tapolcai Musical Színház előadását élvezhettük. Tettünk egy kis időutazást a 70-es évekbe. A műsor élvezetét a nem kevés pálinka és fröccs is segítette…

Majd azt láttuk, hogy a hajókból kipattannak az emberek és mindenki táncra perdül. Idősebbek, fiatalok, kicsik és nagyok. A Vándor tulaja szerint igen jó a társaság. Most saját szemünkkel is láttuk.

Nem baj, hogy most nem voltunk sokan, majd jövőre mozgósítjuk a nyugati-medencében krúzoló Balaton-tulajdonosokat. A hely, a lehetőség, a jó hangulat adott. Mi meg addig is visszamegyünk egyszer-kétszer-sokszor, mert igen nagyon tetszett, amit a Hajógyári Kikötőben láttunk.

Köszönjük