Július 26-án szombaton került sor az MVSz-LáriFári karitatív regattasorozat második állomására, a Down szindrómás gyermekek és családjuk élménynapjára.

A Hajógyári kikötőben a Balaton típusú hajók Regattájával egyidejűleg zajló esemény a Down Egyesülettel közös együttműködés keretei között valósult meg. Az eddigiekhez hasonlóan a LáriFári önkéntes csapata – ezúttal a Down Egyesület önkénteseivel közösen – színvonalas parti programokkal várta a gyerekeket. Az ügyességi és kreatív játékok mellett az egyik vendég édesanya levendulafonásra is megtanította az érdeklődőket.



A közös ebéd elfogyasztása közben felsorakoztak a kikötőben azok a vitorláshajók, melyeknek kormányosai idejüket, energiájukat, szeretetüket nem sajnálva támogatják a balatoni karitatív vitorlázást, többek között: a Tramontana, a Gemini, a Szia, a Magnum, a Nemere II., az Öthö, a Blöff, a Hoppá, a Fanni, az Elysium, a Jázmin, az Olympia, a Királylány, az MVM Primor, a Pax és az elmaradhatatlan Rosa.



Napsütés és lengedező szél cirógatta a hajókat és a mosolygó arcokat.

Délután „Pisti, a varázsló”, vagyis Várhelyi István bűvölte el trükkjeivel a kicsiket. Az élményekkel teli napot a Balaton típusú hajók Regattájával közös eredményhirdetés zárta.

És ahogy az MVSz-LáriFári Regattáktól megszokhattuk: senki sem maradt érem nélkül a kikötőben.


TOVÁBBI KÉPEK