Balatonfüreden, a Hajógyári Kikötőben kerül megrendezésre a kikötő első hajókiállítása és vására – a Hajógyár Boat Show – augusztus 22 – 24. között.

A gyönyörűen felújított, európai színvonalú kikötő 7 hektáros területén vízi és parti kiállítóhelyekkel, klubházzal, étteremmel, rendezvényteremmel, 7,5 tonnás toronydaruval, sólyával és zárt parkolóval várja a kiállítókat és a látogatókat.

A rendezvény lehetőséget teremt a vitorlás sport széles körű szereplőinek a bemutatkozásra, értékesítésre és a kapcsolatépítésre – nem elhanyagolható tény, hogy a kiállítás látogatóknak ingyenes, kiállítóként pedig csak egy szimbolikus regisztrációs díj „terheli” a résztvevőket.

Mivel a kikötő jellemzően a versenyhajók otthona, a kiállítás középpontjába a rohanógépek és a katamaránok kerülnek: megtekinthetőek és kipróbálhatóak lesznek a Kékszalagon is részt vett versenyhajók, úgymint a Black Jack, a Fogatlan, a Gemini, a Principessa, a Raffica, a Sponsor Wanted. Előzetes bejelentkezés szükséges!A szakmai programok mellett persze a gyermekekről sem szabad elfeledkezni, őket szombaton és vasárnap lufi hajtogatás és bűvészbemutató várja.

Szombaton az esemény hangulatát az Ozone FM kitelepült kamionja tovább emeli, egész napos élő rádiós közvetítéssel várja a zenerajongókat.

A kikötő a jövő felé is bizakodva tekint az 1. Hajógyár Boat Show ugyanis hagyományteremtő céllal valósul meg. A területen folyó nagy volumenű fejlesztésnek köszönhetően a Hajógyári Kikötő 2015 nyarán az eddigi 108 hely helyett már 300 férőhellyel, parti apartman házakkal, vitorlás központtal, Hajógyár múzeummal, konferenciateremmel, vitorlásiskolával várja a hajósokat az eddig megszokott magas színvonalon.

Az 1. Hajógyár Boat Show-ról bővebb információval a Hajógyári Kikötő honlapján (

www.bhsc.hu

), vagy a 06 20 /252 6955-ös telefonszámon szolgálunk.