Összefoglaló

Csütörtökön a megnyitó után 11-es rajtot tervezett a rendezőség, ekkor még csak alakult a szél, így várni kellett,de a késő délutáni leállásig 2 teljes futam, jó szélben zajlott le. Berecz Zsombi kétséget sem hagyott afelől, hol áll ő a Finnes tudásával a magyar és persze a nemzetközi mezőnyben, mindkét futamban rajt-cél győzelmet aratott, jó 50-100 méter előnnyel. Őt követte az első napon Ian Ainslie és Majthényi Zsombor.

Szerencsére pénteken csodaszép 10 és 20 csomó közötti viszonylag állandó irányú szélben 4 futam zajlott le. Sportos nap volt! Berecz Zsombi biztos előnye változatlan maradt, egyetlen kreuz szakasz volt, ahol nem ő ért fel a bójához elsőként, itt Demeczky Mihály vert rá 50 métert az egész mezőnyre. A második kreuz végére visszaállt a papírforma és megint Zsombi volt az élen. A nap végére a négy futam után maradt a sorrend az első 2 helyen, a harmadik helyre Pál Gaszton, a negyedikre pedig Lukáts Ákos, Cigi férkőzött be Majthényi Zsombi elé.

Két szeles nap és hat szép, sportos futam után  után, sajnos szélcsendes idők köszöntöttek a résztvevőkre a hétvégén. Szombaton és vasárnap is  felcsillant egy-egy halvány remény a futam rendezésére, ki is vitorlázott a mezőny a víz közepére, de egy általános visszahívás volt a legtöbb, ameddig a futamok eljutottak.

Így vasárnap délutánra maradt a pénteki sorrend, lefújták a versenyt és megtartottuk az eredményhirdetést. A magyar bajnok – nem meglepő – hogy Berecz Zsombi lett. A junior bajnoki trófeát és vándordíjat Haidekker Elemér vihette ismét haza, master kategóriában Ian Ainslie lett a bajnok, míg grand mastersben Székely Antal, Tonyó, grand grand mastersben pedig Beliczai Tamás kapta az aranyérmet.

Összességében jó hangulatú, sportos – pihenős OB-t fejezett be a finnes mezőny, de a szezonnak még nincs vége, két hét múlva ranglista versennyel folytatjuk Agárdon.


VÉGEREDMÉNY