Conrad Colman naplója, 2015. február 1.

Pozíció déli 43 fok 25 perc, keleti 4 fok 36 perc

Az utolsó 24 órában megtett táv: 347 tengeri mérföld

Távolság a One Ocean One Planethez képest: csökkent!

Most keleti irányba repülünk, holtversenyben a Neutrogenával a mai nap leggyorsabb hajója címért! Fantasztikus ilyen erős szélben haladni, most a Spirit of Hungary felkaphatja hosszú szoknyáját, és igazán rohanhat.


Tegnap éjjel egy átmeneti zónán haladtunk át, kisebb széllel, és meghalzoltunk, amikor fordult a szél déliről észak-keletire. A nagy déli óceán itt komoly széllel hajszol minket, ezért éjjel nagy odafigyeléssel időzítettük a vitorlacseréinket, és ahogy egyre épült a szél, úgy váltottunk mindig eggyel kisebb vitorlára. Visszaváltottunk a legnagyobb gennakerről a kisebb reacherre, majd a kis fockra, és most a még annál is kisebb fockra, ami az utolsó variáció a viharfock előtt, de a most épp 36 csomós ráfújások vannak, szóval biztonságban leszünk.

Az éjszaka csodálatosan nyugodt volt, mielőtt megérkezett volna a vihar, hatalmas holddal és fénylő csilagokkal, csak a frontot megelőző néhány fátyolfelhő volt az égen. Ezek magas szintű felhők, amelyeket más felhőkkel szemben nem vízcseppek, hanem jégkristályok alkotnak, de gyönyörűek és kifinomultak, viharosabb időjárási körülmények hírnökei. Már keleti irányba robogunk, az ég ragyogóan kék, és folyamatos 30 csomó feletti szelünk van. A szigorúkék tenger ezüstösen csillog a napfényben, és fehér permet fut rajta végig a széllökések nyomán. Minden adott egy jó naphoz a vízen, és ez frissítő változás a szürke árnyalataihoz képest, amelyek egyébként dominálnak ezen a tájon.


Fotó: Spirit of Hungary – Barcelona World Race



Forrás: http://www.conradcolman.com/2015/02/ships-log-jan-31st/