és Berecz Zsombi futamgyőzelme Mallorcán!!!!!


Az első napon felettébb furcsa szélviszonyok között voltak kénytelenek versenyezni a 46. Trofeo Princesa Sofia Iberdarola verseny résztvevői, Palma de Mallorcán. Az igen erőtlen 4 csomós szél olykor 20 csomósra erősödött, de előfordultak 40 csomós nyomások is a nap folyamán. Nem csak a szél ingadozó erőssége, hanem állandóan változó iránya is idegőrlő körülményeket teremtett. Még a legrutinosabbak is nehezen tudtak alkalmazkodni a szélirány 90 fokos kilengéseihez, így a magyar résztvevők is.

A Finn dinghy hajóosztályban a 74 fős mezőnynek 3 elrajtolt futamból csak kettőt tudtak érvényesíteni, a 2. futamot a rendezőknek le kellett lőniük a szélirány nagyfokú megváltozása miatt.

Berecz Zsombor az MVM SE versenyzője az első futamban 36. helyen végzett, a második érvénytelenített futamon a 12. helyen állt az utolsó pálya szakaszon, míg a harmadik futamban 2. helyen ért célba a világbajnoki negyedik helyezett francia Lobert mögött.

A második napon kiegyensúlyozottabb körülmények között szintén 2 futamot teljesítettek a Finnesek. Zsombi az első futamban a 13. helyről esett vissza a 46.-ra, míg a második futamban okosan vitorlázva a 7. helyen végzett. A két versenynap négy futama alapján Zsombi tegnap este a 18. helyen állt.

Ma tovább folytatódnak a futamok kifújt szélben a Finnesek pályáján, és a legfrissebb hírünk, hogy Zsombi magabiztos, fegyelmezett vitorlázással percekkel ezelőtt az ötödik futamot végig vezetve megnyerte, méghozzá 200m-es fölénnyel, ami ritkaság ebben a mezőnyben!

Gratulálunk Zsombinak!



Tomai Balázs az MVM SE Laser Standard versenyzője csak a második nap végére talált magára. A Laser Standerd hajóosztály 164 fős mezőnye 3 csoportban kezdte meg a kvalifikációs futamokat.

Az első napon számukra csak egy futamot rendeztek 10-20 csomós forgolódó irányú szélben, ahol Balázs 40.- ként végzett. A második napon 3 futamot rendeztek 6-14 csomós szélben, ahol csak késő délután az utolsó futamra alakult ki normális szélviszony. Az első futamon 26, a másodikon 36, míg a nap harmadik futamán a 4. helyen végzett. Így összetettben a 79. helyen áll, ezzel az ezüst csoportban folytathatja a küzdelmet a mai naptól.

Kérjük, szurkoljanak a továbbiakban is versenyzőinknek!


Fotó: Kelemen Tamás