Trofeo Princesa Sofia – Két helyet javítva a harmadik helyig tudott előre jönni Érdi Mári a szombati éremfutamban. Mellette Vadnai Benjamin és a 470-es Gyapjas-hajó is beérkezett a világ legszűkebb élvonalába.

 

Pályafutása első érmét nyerte felnőtt, Világkupa-szintű mezőnyben Érdi Mári azzal, hogy az ötödikről harmadik helyre ugrott az éremfutamban elért 4. helyével. Ez a helyezés pont elég volt ahhoz, hogy megelőzze – további 110 versenytársa mellett – a riói olimpiai bajnok, tavalyi világbajnok holland Marit Bouwmeestert is, aki még bronzérmes pozícióban kezdte a medalrace-t, de “csak” 7. lett. Meg persze a döntő végére Mári elé éppen becsúszó belga hajót, amely a medalrace-ben korai rajtos volt, ezért kizárták. A versenyt az éremfutamban 6. helyen végzett dán Anne-Marie Rindom – aki végig az első háromban volt – nyerte a brit Alison Young előtt.

 

“Érdekes futam volt, mindenki a szél balra fordulását várta, így is rajtolt a mezőny, de még időben sikerült észrevenni egy jobb oldali frissülést, amivel a 4. helyen értem fel az első bójához és ezt tartani is tudtam a futam végéig” – számolt be Mári a medalrace-ről.