Három magyar vitorlázó is első helyen végzett korosztályában az olaszországi Garda-tavon megrendezett Laser Európa Kupán.

Az öt hajóosztályban nem kevesebb, mint 640 hajó részvételével megrendezett versenyen Vadnai Benjamin az U21-es korosztályban, míg öccse, Jonatán, illetve a nőknél Érd Mária az U19-esek között volt a legjobb.

Az olimpiai Laser Standard hajóosztályban Vadnai Benjamin végig remekül vitorlázva az ötödik lett a kereken száz vitorlásból álló mezőnyben, maga mögé utasítva korosztályának többi tagját. Ugyanitt Tomai Balázs a nyolcadik helyet szerezte meg, míg a Laser Standardre mindössze az idén váltott Vadnai Jonatán 21-dikként zárt – ám a 19 évesek között ez is elsőséget ért. Mindhárom magyar vitorlázó indul a nyári, kingstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ahonnan a hazai szakvezetés reményei szerint riói kvótával térnek vissza.A Vadnai Jonatánhoz hasonlóan csupán 17 esztendős Érdi Mária is igen előkelő helyen, hatodikként fejezte be a malcesinei viadalt egy másik olimpiai számban, a női Laser Radialban. A nemcsak nagy – 85 hajó -, hanem erős mezőnyben “Mári” ezzel az eredménnyel a legjobbnak bizonyult a 19 éven aluliak között. A balatonfüredi versenyző – akinek elsősorban a 2020-as olimpiai részvétel a célja – nem először bizonyította, hogy ő is képes lehet kvalifikációt szerezni akár már a jövő évi ötkarikás játékokra is.