Érdi Mári is megnyert egy futamot, a Gyapjas-hajó pedig a mezőny élére állt.

 

A magyar vitorlázók mintha lemásolták volna a Hyères-i menetet: ahogy az utolsó Világkupa-fordulón, a döntőn is egymást követő napon nyert futamot a Gyapjas-Gyapjas egység, illetve Érdi Mári – csak akkor fordított sorrendben. Szerdán tehát a női Laser Radial mezőnyében született magyar győzelem, Érdi Mári a negyedik futamot nyerte meg, előtte pedig a 3. helyen ért célba, így az összetettben a keddi 11. helyről feljött a másodikra. Az előtte lévő belga Plasschaerttől egy ponttal marad el Mári, míg a mögötte álló brit Youngot nyolccal előzi. (A Marseille-i szervezők feltehetően technikai hiba miatt szerda délután első helyre tették a finn versenyzőt, Tenkanent a verseny hivatalos honlapján megjelent összetett eredménylistán és tévesen szerepeltették Érdi Márit a harmadik helyen. Később a rendezők korrigálták az eredményadatokat, a végleges lista szerint tehát Érdi Mári összetettben a második helyen áll az említett belga sportoló mögött.)

 

„Ma is ugyanaz az irány volt, mint tegnap, kicsit gyengébb. A rajtjaim tegnap nem voltak annyira jók, ezen mára sikerült javítanom és jó döntéseket hoznom krajcban és hátszélben is. A sebességem is nagyon jó volt” – világította meg Mári a siker hátterét.

 

 

A férfi 470-esben Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a mezőny élére állt a szerdai futamok után. A második versenynapon ugyanis 4. és 2. helyezéseket értek el és így egyetlen pont előnnyel átvették a vezetést az addig élen álló spanyol Xammar-Rodriguez kettőstől. A harmadik helyen négy futam után az ausztrál Belcher-Ryan egység áll Gyapjaséktól 7 ponttal elmaradva.

 

„Ma reggel kicsit felhős volt az idő, nem tudott normálisan bejönni a termik szél. Az első futamot ezért valamivel gyengébb szélben vitorláztuk. A rajtjaink mindkétszer jól sikerültek, így a futam elejétől szabadok voltunk, és tisztán tudtunk vitorlázni. Tanulva a tegnapi hibánkból a krajc második felében próbáltunk egy oldalt választani és onnan felérni a mezőny elejével. Mivel a sebességünk kicsit jobb volt az átlagnál, könnyen tudtunk elől játszani a szélfordulókkal. Holnapra kicsivel erősebb szelet ígérnek amiben megpróbáljuk megtartani az első helyünket” – foglalta össze az izgalmas második napot Gyapjas Balázs.

 

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szerző: 

Fotó: