Véget ért a 470 Mastersek világbajnoksága a THE-ben: 4 nap alatt 11 futamot sikerült teljesíteni 6-10 csomós, szép, egyenletes szelekben.

A verseny teljes magyar sikerrel zárult, hisz összetettben a dobogó mindhárom fokán magyar páros állhatott. A győztes a Czetl Gábor – Mihály Ádám lett, akik meg is érdemelték ezt a győzelmet, hisz “Cetli” már 30 éve töretlenül versenyez 470-ben a hazai versenyeken kihagyás nélkül! Második a Dr. Bödör Gergely – Zsemberi Kinga páros lett, harmadik helyen pedig Czégei Péter – Kutassy László végeztek. Ők is megérdemelték volna a győzelmet, mivel végig vezettek, csak az utolsó futam óriási hibája miatt kapott DNE vette el tőlük az aranyat.



Apprentice Master kategóriában is magyar sikernek örülhettünk, Takács Péter – Asperján Mihány nyert, Grand Masterben német csapat győzött : Joachim Ötken – Stefan Ötken, Grand Grand Masterben pedig az olasz páros, Massimo Arrobio – Stefano Tonini állt a dobogó legmagasabb fokán.



Kilenc ország 37 versenyzője, nagyon jó hangulatban, sportszerűen versenyezve töltötte el a hetet a THE-ben. Ilyen versenyen főként azok indulnak, akik sok-sok éven át kitartóan szeretik és művelik a kishajós vitorlázást, értékelik a szépségeit. Az egyforma hajók sportszerű versengését élvezik, nem csak az eredmény számít nekik, évről évre nyaralásuk helyett – mellett bejárják Európa legszebb tavait, kikötőit. Sok fiatal tanulhatna tőlük, de majd egyszer ők is mastersek lesznek!!!




VÉGEREDMÉNY