A szeptember 24- 26-án a Bavaria Yachtclubban tartott bajnokságra összesen 10 egység nevezett, annak ellenére, hogy az időjárás jelentés előre mutatta a hétvégi rendkívül kedvezőtlen feltételeket.

A versenyt tovább nehezítette, hogy a versenykiírás szerint az erős szélben is 8 pálya (up and down) és két túra futam volt előirányozva. A 10 nevező csapat versenykedvét nem szegte az első versenynapon (csütörtök) fújó 17-20 csomós alapszél, néhol 25-27 csomó befújásokkal. A kiírás szerinti első rajtot az időjárásra való tekintettek két órás halasztás követően sikerült elindítani. A folyamatosan erősödő szél ellenére a csapatok rendkívül kiélezett küzdelmet folytattak a pályaversenyen, hiszen a három aznap érvényesen megrendezett futamból egyben az első és másodikként célba érkező hajók között kevesebb, mint egy másodperc volt. Az erős szél nagyon igénybe vette a versenyzőket, de problémát egyik egységnek sem jelentett. Az első versenynap után a vezetést a Monaco tudhatta magáénak Vida Péter kormányzásával.A pénteki napon a rendezőség az osztálykapitánnyal, Karsai Gáborral egyeztetve halasztást rendelt el az előző napnál lényegesen erősebb 23-25 knts alapszél és eső miatt. A vitorlázók még ilyen körülmények között is vállalták volna a versenyzést, de biztonsági okokból inkább délután három órakor a rendezőség törölte aznapra a futamokat.

A szombati napon kicsit visszagyengült a szél az előző naphoz képest, így reggel a versenykiírás szerinti 9:30 perckor kellemes 8-10 knts szélviszonyok között indult az aznapi első pályafutam, amely a bajnokság 4. futama volt. A futam közben már lehetett érezni, hogy lassan de biztosan a szél folyamatosan erősödik, így az 5. futamban már 18-19 csomó alapszél volt. A utolsó hatodik futamban tovább erősödött a szél, amely egyre püffösebbé és sok helyen 10-15 fokokat fordult váratlanul. Ennek ellenére a versenyzők tanúságot tettek kiváló vitorlázó tudásukról, hiszen kivétel nélkül minden egység használta bőszeles vitorláit és minden komplikáció nélkül abszolválták a kijelölt pályát. A befutási idők félelmetesen közel voltak egymáshoz, az első két befutó több alkalommal is 2 másodpercen belül volt a bajnokság során, de az egész mezőny beért az első befutó idejéhez viszonyítottan 15 percen belül. A bajnokság alatt volt olyan eset is, mikor a rendezőség a biztos befutási sorrend megerősítéséhez a befutóról készült videót is segítségül hívta.A szombati napon a sikeres három futam után a szoros küzdelemben a csapatok sorrendje teljesen felcserélődött a csütörtöki naphoz képest. Mikor az óvási határidő letelt és a rendezőség a végeredményt 6 érvényes pálya futam után, az egy kieső futam összesítése után a hírdetőtáblára kitett, mosolygó és vidám csapatok egymásnak szánt gratulációját, baráti kézfogásokat látott a versenyiroda előtt. Ilyen éles küzdelem után szinte megdöbbentő barátiassággal és őszinteséggel gratuláltak egymásnak a versenyzők.

A díjátadó ceremóniát első alkalommal átadásra kerülő Karsai Lajos vándordíj kiosztásával nyitották, amelyet Karsai Gábor osztálykapitány édesapja emlékére alapított és a bajnokság első érvényes futamában elsőnek beérkező csapat részére adott át. A megtisztelő díjat az Aquarius hajót kormányzó, az osztály egyetlen női kormányosa, Várkonyi Judit és csapata vehette át.

A díjátadó folytatásaként minden versenyben résztvevő csapat oklevelet és értékes ajándékokat kapott. A dobogó harmadik fokára, mint magyar bajnoki bronzérmes az Aquarius Sailing Team léphetett, Várkonyi Judit kormányzásával és legénysége: Blaskó György, Lange Péter, Pethő Gábor, valamint Bene Sándor.A magyar bajnoki második helyezést a Sailana Sailing Team kapta Komenda Norbert kormányzásával és legénysége: Mészáros Mátyás, Rotyis Gábor és Farkas Péter.

A Bavari 32 osztály magyar bajnoki címét 2015-ben a Té Sailing Team nyerte kiélezett küzdelemben Turós László kormányzásával, Karsai Gábor, Kövér László, Mericza Gergely, Herczeg István, valamint Széphy Zsombor legénységgel.

A helyezések kiosztása után Vati István, a San Remo Sailing Team kormányosa átadta a magyar bajnoknak járó Bavaria 32 osztály bajnokainak járó vándorserleget is, amelyet a Té Sailing Team egy évig tudhat a magáénak.

Az időjárás ellenére a verseny jó hangulatban telt és minden komplikációtól mentesen zajlott le. A versenyrendezőség jó szelet kíván a résztvevőknek és reméljük jövőre minden egységgel ismét találkozunk a Bavaria Yactclubban, hogy megküzdjenek a magyar bajnoki címért!