Balaton, egy ultra könnyű katamarán 20 méteres árboccal, egy csapat, az első hazai gyártású RIB (motorcsónak), egy magyar bajnok wakeboardos lány, egy kiváló rendező-operatőr, elképesztő őszi fények, némi szél és vagányság.

Ezekből született meg az a kisfilm, amilyet itthon még egészen biztosan nem csináltak, de világviszonylatban is ritkaság számba megy.

Az ötlet a hazai vitorlázás és hajógyártás élvonalába tartozó maroknyi kis csapattól jött, hogy készítsenek egy olyan filmet, ami egy életérzést közvetít, megmutatja a Balatont és a balatoni extrém vitorlázás páratlan élményét és szépségét.

Nem sok filmet találunk az interneten, ahol komolyabb méretűnek számító katamarán húzna wakeboardost, a szél erejével. Ezek is inkább tengeren készültek, leginkább férfiak boardoznak és akciókamerás video minőségben találhatjuk meg a felvételeket.Az ötletgazdák a forgatókönyv elkészítéséhez hamar partnerre találtak Kollmann András rendező operatőrben, akinek a nevét fémjelzi többek között a Litkey Farkasról készült „A vitorlázó” című mozi is. Ezzel olyan képi és technikai eszköztár került az elképzelés mellé, melyből mozivászon minőségben született meg ez a freestyle balatoni életérzés film, mellyel a készítők egészen biztosan felteszik a nevüket a menő vitorlázós videók térképére! A film zenéjét Moldvai Márk, a NEO egykori tagja, a Kontroll c. film zeneszerzője jegyzi.
producer:

Fehér Péter, Rápolthy Edit


director/DOP:

Kollmann András


focus puller:

Deák Péter


drone operators:

Lőrincz Mátyás, Gajcsi László


edit:

Knapp Dávid


music:

Moldvai Márk


color grade:

Győri Márk HSC


DIT:

Szabó Péter


on location sound:

Simon Koch


cast:

Petra Körmendi


catamaran team:

Rauschenberger Miklós, Pécsváradi Ákos, Baráth Gábor, Sárközy András


motorboat driver:

Keller András


support boat:

Aranycsillag – Balatonfüredi Yacht Club