Katamaránok és Liberák látványos parádéja várja az érdeklődőket.

Idén, a Pünkösdi Regatta idején, először, hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre a Quantum Speed Cup látványos gyorsasági vitorlás futam, a keszthelyi móló előtti területen a parthoz közel.

A szervezők célja, egy izgalmas, pörgős összemérés rendezése, mely a résztvevők számára igazi kihívást jelent, a nézők számára pedig egyedülálló élményt ad, ilyen közelről látni a legmodernebb vitorlások versengését.

A tervek szerint a csapatok június 3-án 17:00 órakor, egyszerre rajtolnak a keszthelyi öbölben és egy, a szél irányának és sebességének megfelelően kihelyezett up&down pályán, 3-5 gyors kört kell majd megtenniük, a győztes pedig az lesz, aki először lépi át a célvonalat.

Hogyan követhetjük a Quantum Speed Cup-ot?

Az esemény szabad szemmel is jól látható lesz a keszthelyi nagymólóról.

A futam a Keszthely Yacht Kikötőben lévő kivetítőn, is követhető lesz majd, ahol a közvetítést szakkommentátor teszi még érdekesebbé.

Aki vízről szeretné megnézni, annak lehetősége lesz hajójával a szervezők által kijelölt zónában horgonyozni, melyről tájékoztatást a Quantum Sails Hungary Facebook oldalán és a Pünkösdi Regatta vasárnapi kormányosi értekezletén adnak majd a szervezők.

Aki személyesen nem lehet jelen az eseményen, élő videón keresztül követheti a történéseket a Quantum Sails Hungary facebook oldalán!


www.facebook.com/quantumsailshungary

A gyorsasági vitorlás futam szervezői a Keszthelyi Yacht Kikötő és a Quantum Sails Hungary. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy nem megfelelő időjárási körülmények esetén a Quantum Speed Cup futamát töröljék, vagy elhalasszák, melyről hivatalos tájékoztatást a Pünkösdi Regatta hirdetőfalán és a Quantum Sails Hungary facebook oldalán adnak!