Idén néhány szempontból más volt.

Nem tudom mi az oka, de idén végre hajókiállításnak nézet ki a Budapest Boatshow. Főleg a rengeteg hajó okán is.



Tényleg nem emlékszem mikor volt ennyi hajó kint. Voltak vitorlás iskolák rengeteg kishajóval, olimpiai osztályok, Bavaria, Hanse, Schaffer, Scholtz, Nautic, Jeanneau, Dufour, Flaar, katamaránok, modellhajók. És ez csak a vitoláshajó kínálat volt. Szóval jelentősen átalakult a Boatshow képe. Én személy szerint nem emlékszem, hogy ilyen mennyiségben volt jelen hajó. A G pavilonban teljes egésszében a hajókiállítás volt látható.

Hol vannak már azok az idők, amikor szinte alig-alig volt képviselve a szakma (szerencsére)? Még egy fél pavilont sem lehetett megtölteni a kiállítókkal. Persze a -érzésem szerint -másik oldalon a kisebb kiállítók mintha kevesebben lettek volna, de az egyértelmű, hogy az elmúlt három évben növekedést látunk.



Ami viszont ELKESERÍTŐ, az a közlekedés! Idén a szokásosnál nagyobb tömegeket vonzott a kiállítások halmaza a programok miatt és rögtön látszott, hogy a Hungexpo körüli út alkalmatlan a feladatra. Ez mindig is gond volt, de idén hatványozottan. Nem tudom mi lehet erre a megoldás, de az biztos, hogy sok, sok ember marad távol az eseménytől az „előnytelen” közlekedés miatt.