Idén is Agárdon kezdődik a nemzetközi versenyszezon

Április 30-án rajtol Agárdon az V. CWS-boco Kielzugvogel Europe Cup mezőnye.  A Magyar Kielzugvogel Flotta Egyesület által szervezett, kétnapos nemzetközi verseny támogatója idén a CWS-boco Hungary Kft., az egyesület stratégiai partnere a magyarországi KZV flotta anyakikötője a Yacht Klub Agárd és a North Sails.

Öt évvel ez előtt került be a május 1.-i hétvége a német raglista és a nemzetközi vitorlás naptárba, amikor a Magyar Kielzugvogel Flotta Egyesület alapítói még lelkes magánemberként szervezeték az amatör nemzetközi versenyt, a német élmezőny aktív támogatásával. A május 1-i európa kupa az európai kielzugvogel szövetség hagyományos évadnyitó versenye, 1,2-es szorzojú német raglista, illetve amatör nemzetközi regatta.

A rendező Magyarorzsági Kielzugvogel Flotta Egyesület támogatói idén a CWS-boco Hungary Kft., amely a névadó sponzora a nemzetközi versenynek, valamint a Rekord Ajtó Kft., amely a szeptemberi flottabajnokság névadó sponzora. Az egyesület ugyanakkor ebben az évben stratégiai megállapodást kötött a hajóosztály egyik legrégebbi vitorlaszálíltójával, a North Sails-el, annak magyarországi képviseletével a Lineplex Kft.-vel, akik fontos technikai támogatóként segítik az egyesület mûködését és fejlődését. Ugyanígy a Yacht Klub Agárd, amely anyakikötőként áll a flotta mögött a kezdetektől fogva.

Az elmúlt években folyamatosan bővült a magyarországi flotta – mondja Belley László, az egyesület elnöke. A korábban zömmel idősebb fa hajók mellé, az utóbbi években korszerûbb mûanyag hajók érkeztek és érkeznek szinte folyamatosan az agárdi kikötőbe – teszi hozzá. A magyarországi one design flotta ma csaknem húsz hajóból áll már, ez az egyik legdinamikusabban bővülő magyarországi hajóosztály.

Az 5,8 méter hosszú, tőkesúlyos, 20 négyzetméternyi vitorlázattal repülő, kétszemélyes hajót, ami háromszázötven kilos súlya ellenére jollésan vezethető, bőszélben könnyedén megsiklik, szinte a Velencei-tóra tervezték. Kevesen vannak – jegyzi meg Belley László -, akik nem szeretnek bele azonnal, ha kipróbálják. Ezért is lett gyorsan népszerû a tavon. Az egyesület egyik fontos célja, a flotta bővítése. A németországi 4200 hajó közül mindenki talál a pénztárcájának és elképzelésének megfelelőt. Komoly nemzetközi kapcsolatrendszerrel szívesen segítünk bárkinek, aki megszereti ezt a  remek hajóosztályt és szeretne egy madárral repülni az egyik legszebb magyar tavon – jelzi Belley László.

További részletek a versenyről az egyesület

facebook oldalán

, vagy weboldalán:

www.kzv.hu

, vagy

kzv@t-online.hu

mailcímen.