7. alkalommal került megrendezésre a Csoki Kupa Balatonföldváron, a Spartacus rendezésében.

Nem csak az időjárás-előrejelzés, hanem a támogatók jóvoltából az édességek, ropogtatni valók hatalmas kupaca, a kifogyni nem akaró forró csoki is izgalomba hozták a 131 db optimist és a 17 db 420-as versenyzőit.



Az első nap erős széllel indult, a 20 csomós alapszelet 28-30 csomós lökések kísérték, ezért parti halasztás mellett döntött Erdélyi Béci, a verseny rendezője. A gyerekek igyekeztek hasznosan tölteni az időt, ami azt jelentette, hogy egyenletesen szétkentek magukon jelentős mennyiségű csokoládét… Ezért Béci délben versenyzésre invitálta a fiatalokat. A szél ereje nem csökkent, a kicsik parton maradtak, a többiek küzdöttek az elemekkel. A meleg délnyugati szél hatalmas hullámokat alakított ki, ami nem könnyítette a versenyzők helyzetét. Az első futamot 420-ban a Wolf-Csébfalvi kettős nyerte a Kerekedből, megelőzve a Sparis Formanek-Kalmár lány párost és a Nagy-Buza kettőst . Amennyire jól láttam, borulás nélkül egyik egység sem úszta meg a napot! Körülbelül 100 optimistes vágott neki a futamnak, a gyerekek jól tudták gyakorolni a mericskézést és a hajó visszaállítást. Az erős szél horvát sikereket hozott, az első két helyen ők futottak be, a harmadik helyen Szabó Roni Oszkár végzett a Spartacusból. Összesen 61 hajó futott be, ennek, a 420-k iszapos árbocának és a szakadatlanul befújó 25-30 csomós szélnek köszönhetően, a második futamot a következő napra halasztották. Este zsírosdeszka-party volt a Spari telepen.

A második nap is halasztással kezdődött, de most a szélhiány miatt. Végül mindenki örömére, 11 óra felé elkezdett frissülni a „csőből” fújó északkeleti, melyre Béci azonnal „rámozdult”, a pályát a legszélbiztosabbnak tűnő részre, Földvár és Szántód közé tűzte ki. Gyors pályarakás, majd futamok. Szerencsére kitartott a szél délutánig, így négy futamot sikerült megrendezni. A gyenge szél 420-ban a Formanek-Kalmár kettős jelentős fölényét hozta, 1,1,1,4 helyeket csináltak, az összetett 2,3,4 helyéért viszont nagyokat csatáztak a fiúk! Optimistben a gyenge szélben az erős szeles horvát barátaink kicsit eltévedtek, nem úgy mint Szabó Roni Oszkár, aki biztos vitorlázással tisztes előnyt szerzett a következő napra. 5 futam után abszolútban a 2. helyen a BYC-es serdülő Nagy Bendegúz állt, 7 ponttal megelőzve a Sparis Verebély Nándort. Futamok között a már fix pontnak számító Csoki Hajó teljesített szolgálatot, a gyerekek frissítő italokat és mindenféle édességeket kaptak a gyors regenerálódás érdekében. Partra érkezés után a már szintén hagyománynak számító paprikás krumpli volt vacsorára, melyet a Spari jelenlegi és ex-elnöke készített a Sparis anyukák segítségével.



Vasárnap szintén beigazolódott az előrejelzés és Béci előző napi, 4 futam-rendezés melletti döntése. A felhős ég alatt olajnak tűnő Balaton fogadta az ébredőket, ami nem sok jót ígért. Parti halasztás, majd az első frissülésre azonnali vízre szállás, ez volt az összes említésre méltó dolog! Sajnos a meteorológia is megerősítette, hogy ne várjunk semmi jóra, így Béci a versenyt 12 után befejezettnek nyilvánította. Így a sorrend nem változott.

A támogatóknak köszönhetően a gyerekek nem csak élményekkel, hanem óriási édesség csomagokkal is gazdagodtak!

Köszönet a verseny támogatóinak, a rendezésben résztvevőknek és a háttérprogramok segítőinek!


https://www.facebook.com/csokikupa/?fref=ts


420 eredmény


OP eredmény